Siirry sisältöön

Sidonnaisuudet

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (VSSHP) keskeisten luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava sidonnaisuutensa. Sidonnaisuuksien ilmoittamisella pyritään lisäämään päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Sidonnaisuuksien ilmoittamista koskeva Kuntalain muutos on astunut voimaan vuonna 2017 alkavan valtuustokauden alusta. Kuntalain 84 §:ssä on säädetty, että ilmoitus tulee antaa johtotehtävistä sekä luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudesta ja muista sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamustoimen tai virkatehtävän hoitamisessa.

Sidonnaisuudet ilmoitetaan kuntayhtymän tarkastuslautakunnalle, joka vastaa sidonnaisuuksien ilmoittamisvelvollisuuden valvonnasta ja ylläpitää siihen liittyvää rekisteriä. Rekisteriin sovelletaan henkilötietolakia.

Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet julkaistaan internetissä kun toimielinten henkilövalinnat on tehty ja kun tarkastuslautakunta on käsitellyt annetut ilmoitukset.

VSSHP:n sidonnaisuusrekisteri

Tee sidonnaisuusilmoitus tai muuta sidonnaisuusilmoitustasi:
Lomake luottamushenkilöille
Lomake viranhaltijoille

Tietosuojaseloste

Lisätietoja:
Synnöve Niemi
kuntayhtymätarkastaja
puh. 050 438 1826
etunimi.sukunimi@tyks.fi

Aiheesta muualla

Päivitetty: 19.6.2018 9:06
Luotu: 15.9.2017 13:23