Siirry sisältöön

​Työsalkku - huhtikuu 2015

TyösalkkuLeo Mikkola, Tyksin entinen talousjohtaja, hallintojohtaja sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja, on lahjoittanut Turun Lasarettimuseolle työurallaan käyttämänsä salkun. Hän kertoi lahjoituksen yhteydessä salkusta seuraavanlaisen tarinan.

"Tullessani Tyksin talousjohtajan virkaan vuonna 1970 minulla oli ilo periä edeltäjieni jättämä vanha siannahkasalkku. En kuitenkaan aluksi salkkua juuri käyttänyt. Niinpä se lojuikin kaapissa, kunnes eräänä aamuna sitä ei enää löytynyt. Edellisenä yönä oli taloustoimiston tiloissa vieraillut pitkäkyntinen, ja salkku muun vähäisen tavaran ohella hävinnyt sen tien. Sitä harmittelin erityisesti siksi, että salkku oli omaisuuslistassa. Siihen aikaan kun oli sairaalan irtaimesta omaisuudesta pidettävä tarkasti kirjaa ja vielä aika ajoin inventoitavakin se.

Varkaudesta tein tietenkin ilmoituksen sekä poliisille että esimiehelleni, hallintojohtaja Veikko Jussarille. Hänpä sitten toi minulle kohta omansa, samanlaisen siannahkasalkun sanoen, ettei hänen salkkuaan ole inventointiluetteloissa. Eipä siis hätää, kaikki täsmää taas.

Siitä lähtien siannahkasalkku ei enää töihin juuri jäänyt. Tavakseni tuli viedä salkussa papereita mukanani kotiin luettavaksi. Usein matka kulki toisaalla kaupungilla pidettyjen neuvotteluiden ja palavereiden kautta.

Salkkua käytin uskollisesti talousjohtajana, hallintojohtajana ja sairaanhoitopiirin johtajana ollessani ja "testamenttasin" sen edelleen seuraajani Aki Lindenin käyttöön vuonna 2001.”

Sairaalassa pitkän työuran palvelleen siannahasta valmistetun salkun voit nähdä Turun Lasarettimuseon perusnäyttelyssä.

Päivitetty: 18.9.2019 15:49
Luotu: 27.3.2015 12:43