Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste (vsshp.fi)

Saavutettavuus verkossa tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset voivat käyttää verkko- tai mobiilipalveluja mahdollisimman helposti, erilaisista fyysisistä tai kognitiivisista rajoitteista huolimatta. Saavutettavuus on siis ihmisten yhdenvertaisuuden huomioimista verkkopalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Saavutettava verkkopalvelu perustuu WCAG 2.1 -ohjeisiin ja -kriteeristöön. Saavutettava verkkopalvelu on teknisesti toimiva, helppokäyttöinen ja sen sisältö on ymmärrettävää.

Korjauksia luvassa vuoden 2020 aikana

Suomessa astui huhtikuussa 2019 voimaan laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Laki pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin, ja velvoittaa julkista sektoria tekemään verkkopalveluistaan saavutettavia siirtymäajan puitteissa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin verkkosivut on julkaistu vuonna 2014. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuston on täytettävä EU:n saavutettavuusdirektiivin sekä WCAG 2.1 -kriteeristön AA-tason vaateet 23.9.2020 alkaen.

Palveluidemme saavutettavuus ja kansalaisten tasapuolinen kohtelu on meille sairaanhoitopiirissä erittäin tärkeää. VSSHP:n verkkosivut eivät vielä noudata saavutettavuuskriteeristöä kaikilta osin. Teemmekin vuoden 2020 aikana töitä sivuston teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden parantamiseksi. Luvassa on muun muassa testauksia, teknisiä korjauksia sekä tekstisisältöjen, kuvien ja liitetiedostojen läpikäyntiä. Koulutamme myös henkilöstöämme saavutettavien sisältöjen tuottamiseen.

Auta meitä parantamaan

Törmäsitkö saavutettavuusongelmaan sivustollamme? Kerro siitä meille – otamme mielellämme vastaan palautetta ja parannusehdotuksia osoitteessa verkkotoimitus(a)tyks.fi. Teemme parhaamme ongelman korjaamiseksi.

Päivitetty: 22.1.2020 16:15
Luotu: 22.1.2020 15:21

 Lue lisää saavutettavuudesta

Saavutettavuusdirektiivi 
(Valtiovarainministeriö)

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (Finlex)

Saavutettavuusvaatimukset 
(Etelä-Suomen aluehallintovirasto)

WCAG 2.1 -ohjeet (w3.org)