Amerikkalainen jalkapalloilija ja sairaanhoitaja – voittamaton yhdistelmä ​

Tyksin sairaanhoitaja Jenni Lehvonen on Suomen mestari. Pelaaminen on hyvä vastapaino ajoittain raskaalle työlle.

Tyksin sairaanhoitajan Jennin Lehvosen joukkue Turku Trojans Women toi kotiin amerikkalaisen jalkapallon kisoista kultamitalin. Aiemmin voimanostoa ja vahvin-lajeja harrastanut Jenni hurahti amerikkalaiseen jalkapalloon reilu vuosi sitten.

– Käyn samalla kuntosalilla kuin monet joukkueeni pelaajat. Joukkueeni pelinrakentaja tuli kerran juttusilleni ja pyysi minua treeneihin kokeilemaan. Mahtava porukka ja tekemisen meininki vei minut heti mukanaan, Jenni kertoo.

Jenni kiinnostui lajin yhdistelmästä fysiikkaa, taktisuutta ja strategiaa.

– Laji on rankka ja fyysinen, mutta eri pelipaikoille tarvitaan taidoiltaan ja fysiikaltaan hyvin erilaisia pelaajia. Jos joukkueessamme olisi vain samankokoisia ja –taitoisia pelaajia, emme olisi yltäneet voittoon, hän kuvailee.

Jenni Lehvonen ja voittajajoukkue.

Urheilusta pontta sairaanhoitajan työhön

Hyökkäyksessä ns. guardina pelaava Jenni pudistaa työpäivän mielestään kentällä.

– Pelaaminen on oiva vastapaino työlle, jossa pitää keksittyä tarkasti. Suurin vaikutus lajilla onkin korvien välissä. Treeneissä pää tuulettuu ja työpäivän stressi katoaa, hän sanoo hymyillen.

Tiukka treeni ja tavoitteellinen harjoittelu tukevat Jennin työtä sairaanhoitajana päivystysleikkauksien osastolla, jossa hyvästä kunnosta on apua.

– Vahva fysiikkani auttaa ajoittain raskaassa työssäni. Minun osastollani ei tunneta tavallista työpäivää. Jokainen päivä on erilainen, koska hoidamme osastolla akuutteja sairauksia, kuten umpilisäke- ja sappirakkotulehduksia, ruoansulatuskanavan verenvuotoja ja vakavia suolentukkeumia, Jenni luettelee.

jenni Lehvonen työn touhussa.

Työkaverit kuin cheerleaderit

Jennin työkaverit ovat koko liigakauden ajan eläneet jännityksellä mukana amerikkalaisen jalkapallon matkassa ja joukkueen tiukassa taistossa.

– Osa työkavereistani kävi katsomassa pelejäni ja tsemppihenki osastolla on mahtava. Kun toin kotiin Suomen mestaruuden, fiilistelimme porukalla voittoa, Jenni hehkuttaa.

Työporukan jaettu innostus ei ole vaihtunut treeniverkkareihin, mutta Jenni uskoo vielä saavansa työkavereitaan houkuteltua lajin pariin.

– Eiköhän ajan kanssa joku työporukasta innostu itsekin mukaan. Meidän joukkueen ikähaarukka on lavea 19–45 vuotiaisiin pelaajiin, joten kaiken ikäiset ja kokoiset löytävät varmasti paikkansa joukkueessa, Jenni houkuttelee.

– Nyt kun olemme päässeet voitonmakuun, suunnitelmissa on pitää mestaruuspokaali Turussa tulevinakin vuosina. Tässä lajissa nälkä kasvaa syödessä, hän haastaa.

Kuka tietää, ehkä pian saamme seurata useampien tyksiläisten jalkapalloilijoiden esiinmarssia Suomen mestaruuskentille. Pysy kanavalla.

Teksti: Talvikki Härmä 

Kuva: Jenni Lehvonen