Johtajaylilääkäri suosittaa Venäjältä saapuvia matkustajia hakeutumaan koronatestiin myös oireettomana

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä vetoaa Venäjältä maahan palaavia varsinaissuomalaisia hakeutumaan koronavirustesteihin erittäin herkästi. Koronan ilmaantuvuus on Venäjällä yli kymmenkertainen Varsinais-Suomeen verrattuna.

- Vetoan Venäjältä palaavia matkustajia omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutumaan koronatestiin 72 tuntia paluun jälkeen. Sosiaaliset kontaktit ovat turvallisia vasta negatiivisen testituloksen jälkeen, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Omaehtoista karanteenia suositellaan siitä huolimatta, että koronatilanne Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä rauhallinen. Virus leviää erittäin herkästi.

- Olemme vasta saaneet erittäin hyvällä yhteistyöllä koronavirusepidemian perustasolle. On omissa käsissämme, että epidemia myös pysyy hillinnässä, sanoo Mikko Pietilä.

Lue lisää aiheesta: THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle sekä sitä, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

Muokattu : 29.6.2021 8:23
Luotu : 23.6.2021 16:01