Alueellinen koordinaatioryhmä: Varsinais-Suomen koronapandemiatilanne vaikeutunut

Koronaviruspandemia on Varsinais-Suomessa leviämisvaiheen uhassa. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen sunnuntaina 29.11. maakunnan nopeasti heikentyvän epidemiatilanteen vuoksi.

Perjantaina maakunnassa todettiin 39 ja lauantaina 32 uutta koronavirustartuntaa. Tämä on merkittävästi enemmän kuin aiemmin marraskuussa, jolloin tartuntoja on todettu päivittäin puolet vähemmän. Koronavirustaudin ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on kääntynyt uudelleen nousuun, ja on nyt 58,5 kahden viikon ajalta 100 000:a asukasta kohden. Positiivisten testien osuus on noussut 2,4 prosenttiin.

Näihin perustuen koordinaatioryhmä linjasi, että Varsinais-Suomi on uhassa siirtyä koronapandemian leviämisvaiheeseen.

Koordinaatioryhmä valmistelee maakuntaan suosituksia sosiaali- ja terveysministeriön 24.11. antamiin ohjeistuksiin perustuen.

Uusista suosituksista viestitään tiistaina 1.12. Suosituksia valmistellaan muun muassa julkisten ja yksityisten tilojen aukioloon, urheilu- ja harrastustoimintaan liittyen sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksien osallistujamääristä sekä etäopetuskäytännöistä ja maskien käytöstä.

Koordinaatioryhmä painottaa, että tässä vaiheessa jo annettuja suosituksia noudatettaisiin erityisen huolellisesti.

Muokattu : 1.12.2020 8:36
Luotu : 29.11.2020 15:40