Anna palautetta sairaaloidemme opasteista ja esteettömyydestä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhtenä tärkeimpänä periaatteena on ihmisten yhdenvertaisuus. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sairaalarakennusten tulee olla tasapuolisesti ja helposti saavutettavissa kaikille tilojen käyttäjille.

Päivi Helminen ja opaskoira.

Kokemusasiantuntija Päivi Helminen on mukana kehittämässä Tyksin sairaaloiden esteettömyyttä. Kuva: Suvi Vainio

Parannamme sairaaloidemme saavutettavuutta jatkuvasti. Myös sinä voit antaa arvokkaan panoksesi tähän työhön vastaamalla opaste- ja esteettömyyskyselyyn sivulla: Anna palautetta.

Eksyitkö jossakin sairaalassamme? Veikö opastekyltti sinua harhaan? Estääkö jokin sinua liikkumasta tiloissamme esimerkiksi pyörätuolilla, tai oletko kohdannut muita vaikeuksia tiloissamme liikkuessasi? Kyselyssä voit ilmiantaa ongelmat meille yksityiskohtaisesti – halutessasi myös nimettömänä.

Esteettömyystyöryhmä vastaa kehittämisestä

Sairaanhoitopiiri on suuri toimija ja erilaisia rakennuksia on paljon ympäri Varsinais-Suomea. Esteettömyyden taso vaihtelee rakennuksissamme, sillä rakennukset ovat peräisin eri aikakausilta, eikä esteettömyyteen ole varhaisimpina vaiheina kiinnitetty huomiota samalla tavalla kuin nykyisin.

Sairaanhoitopiirin esteettömyystyöryhmän tehtävänä on tilojen saavutettavuuden parantaminen. Työryhmän tehtäviin kuuluu muun muassa:

  • opastesuunnitelman laadinta
  • sairaala-alueen opastuksen parantaminen sekä
  • esteettömyyden toteutumisen arviointi ja kehittäminen.

Työryhmä luo ja ehdottaa toimintatapoja, joita noudatetaan kaikissa sairaanhoitopiirin rakennuksissa niin esteettömyyden ohjeissa kuin opasteissakin. Myös sairaanhoitopiirin asiakasraatilaiset osallistuvat aktiivisesti esteettömyystyöhön.

Nyt on sinun tilaisuutesi: Vastaa kyselyyn opasteista ja esteettömyydestä

Muokattu : 13.2.2020 15:19
Luotu : 31.5.2019 8:55