Automaatit nopeuttavat asiointia Majakkasairaalassa

Asiakkaita odottaa nyt kaksi ilmoittautumisautomaattia Majakkasairaalan aulassa. Ilmoittautua voi tutkimuksiin ja vastaanotoille.

Merja-Nokelainen-ja-Satu-Mylly seisovat hymyillen kahden automaatin edessä.

Kokemusasiantuntijat auttavat laitteiden käytössä juhannusviikolla. Kuvassa vasemmalta Marja Nokelainen ja Satu Mylly.

Majakkasairaalassa otettiin kesäkuun puolivälissä käyttöön kaikkien vastaanottojen ilmoittautumisautomaatit. Omiin tietoihinsa asiakas pääsee näyttämällä laitteen viivakoodinlukijalle kutsukirjettään, kela- tai ajokorttiaan.

– Asiakas pääsee laitteen kautta katsomaan kaikki sinä päivänä hänelle Majakkasairaalaan varatut ajat. Koneelta voi siten oman aikansa tarkistaa myös siinä tapauksessa, että kutsukirje ei ole mukana, Majakkasairaalan hankejohtaja Riikka Aaltonen toteaa.

Kuvantamiseen ja leikkauksiin ilmoittaudutaan edelleen yksikön vastaanotossa.

Uudet automaatit tarjoavat myös opastusta.

– Laite näyttää reitin talon sisällä ja ohjaa oikeaan odotusaulaan. Reittikartan saa myös tulostettua itselleen. Laitteet palvelevat suomen lisäksi ruotsin ja englannin kielellä, suu- ja leukasairauksien vastaanottojen osastonhoitaja Taina Ståhle kertoo.

– Vastaanottomme sijaitsevat Majakkasairaalan eri kerroksissa ja automaatin käyttöön ohjataan jo ajanvarauskirjeissä, hän lisää.

Ilmoittautumisautomaatit ovat tulijoita vastassa aulassa, vastapäätä neuvontapistettä, jossa vahtimestari on myös aina valmiina vastaamaan kysymyksiin.

Lisäksi asiakkaita opastavat kartat kerroksissa ja kunkin yksikön oma tunnuseläin.

Kokemusasiantuntijat auttavat käytössä

Sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntijat ovat opastamassa asiakkaita automaateilla päivisin juhannukseen saakka. Opastajat kertovat laitteen ominaisuuksista ja rohkaisevat automaatin käyttöön.

– Laitteilla voi myös tarkastaa yhteystietonsa ja tarvittaessa korjata puhelinnumeronsa. Muut muutokset ilmoitetaan henkilökunnalle hoitavassa yksikössä, Riikka Aaltonen kertoo.

Automaatit Tyksissä

Myös näissä Tyksin yksiköissä on jo ilmoittautumisautomaatteja:

  • A-Röntgen
  • Gastroenterologian poliklinikka
  • Raision Röntgen
  • Turunmaan sairaala
  • Uudenkaupungin Röntgen
  • Loimaan Röntgen

     

    ITTE-laitteiden toimittaja on GCI.


Muokattu : 22.6.2022 12:43
Luotu : 21.6.2022 8:10