Elossa 24h -televisiosarjaa kuvataan Tyksissä

Tyksissä kuvataan keskiviikkona 3.10. dokumentaarista tv-ohjelmaa, joka kertoo mitä Suomen julkisessa terveydenhuollossa ja sairaaloissa tapahtuu yhden vuorokauden aikana. Ohjelman nimi on Elossa 24h. Ohjelma nähdään TV1:llä parhaaseen katseluaikaan heti vuoden 2019 alussa.

Kamera mies kuvaamassa Tyksissä.

Ohjelma kuvataan keskiviikkona 3.10.2018 eri puolilla Suomea noin kahdessatoista eri sairaalassa. Siitä koostetaan kahdeksan puolen tunnin jaksoa, joissa nähdään tuokiokuvia sairaaloista ympäri Suomen.

Tyksissä kuvauksia tehdään A-, T- ja U-sairaaloissa, Tyks Orto Kirurgisessa sairaalassa sekä Medisiina D:ssä. 

itv-logo

Kuvausryhmät pyrkivät toimimaan niin, että kukaan ei joudu kameran eteen vastentahtoisesti. Televisisarjan työntekijät  erottaa mustasta kaulanauhasta, jossa roikkuu ITV:n ja ohjelman logo (kuten yllä). Kuvauksiin suostuneiden kanssa tuotantoyhtiö tekee kirjallisen sopimuksen.

Ohjelmassa tutustutaan inhimillisten tarinoiden kautta sairaalan elämään sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan näkökulmasta.

Ohjelman teemana on "Elämä on arvokasta." Se arvostaa arjen sankareita ja maamme terveydenhuoltojärjestelmän koko kirjoa ja eri ammattiryhmiä. Ohjelma näyttää minkälaista ammattilaisuutta ja millaisia elämänkohtaloita sairaaloissa nähdään yhden vuorokauden aikana.

Ohjelmaa on esitetty kahden tuotantokauden verran Ylen TV1:llä ja Yle Areenassa. Molempien tuotantokausien jaksot ovat keränneet keskimääräisesti noin miljoona katsojaa. Ensimmäinen tuotantokausi palkittiin Kultainen Venla -gaalassa vuoden parhaana seurantareality-ohjelmana tammikuussa 2017.

Kaikki aiemmat jaksot löytyvät Yle Areenasta: https://areena.yle.fi/1-3783740

Ohjelman kuvauksista on sallittua jakaa kuvia ja postauksia sosiaaliseen mediaan. Toivomme, että käytätte postauksissanne tällöin ohjelman virallista hashtagia #elossa24h.

Ohjelman toteuttaa Ylelle ITV Studios Finland.

 

Kuva: Nadine Karell

Muokattu : 11.10.2019 13:53
Luotu : 3.10.2018 9:06