​Hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä linjasi tavoitteitaan

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä aloitti toimintansa 19. lokakuuta. Sote-uudistuksen voimaanpanolain nojalla hyvinvointialuetta valmistelevalla väliaikaisella toimielimellä on mahdollisuus asettaa poliittinen seurantaryhmä seuraamaan uudistuksen toimeenpanoa. Seurantaryhmän kokoonpanosta päätettiin

Varsinais-Suomen väliaikaisen toimielimen eli Vaten kokouksessa 21.9.2021 poliittisten piirijärjestöjen esityksestä.
Poliittiseen seurantaryhmään kuuluu 19 jäsentä ja heidän varajäsenensä. Ryhmän puheenjohtajana toimii Minna Arve (kok.), ensimmäisenä varapuheenjohtajana Ari Korhonen (sd.) ja toisena varapuheenjohtajana Mikael Miikkola (ps.).

Poliittisen seurantaryhmän kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Matti Bergendahlilla ja varapuheenjohtaja Tuomas Heikkisellä.

Poliittinen seurantaryhmä toimii väliaikaisen valmistelutoimielimen toimikauden ajan 28.2.2022 saakka ja se osaltaan esivalmistelee vaaleilla valittavan aluevaltuuston päätöksentekoon tulevia asioita.

-    Ryhmän tärkeimmät tehtävät liittyvät niihin kiireellisiin asioihin, jotka tulee olla valmiina tai mahdollisimman pitkälle valmisteltuina valtuuston aloittaessa 1.3.2022. Näihin kuuluvat tulevan hyvinvointialueen toimielinmallin ja organisaation pohjustaminen, ylimmän virkajohdon rekrytointien valmistelu sekä hyvinvointialueen hallintosäännön ja valtuuston ensimmäisen strategian esivalmistelu, seurantaryhmän puheenjohtaja Minna Arve kertoo.

-    Tarkoitus on varmistaa, että aluevaltuusto pääsee aloittamaan työnsä välittömästi ja tekemään viipymättä ne päätökset, joilla sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden ja pelastustoimen järjestämisvastuun siirto kunnilta

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta edellyttää, Arve jatkaa.
Seuraavassa kokouksessa käsiteltävänä on tulevan hyvinvointialueen toimielinrakenne ja ylätason organisaatio. Kuluvan vuoden kokoukset pidetään 23.11. ja 14.12.

Seurantaryhmän kokoonpano

Muokattu : 21.10.2021 15:04
Luotu : 21.10.2021 14:56