​Jari Poromaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtajaksi

Jari Poromaa (OTM) on valittu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtajaksi. Jari Poromaa siirtyy tehtävään Teleste Oyj:n tietohallintojohtajan paikalta. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Microsoft Oy:ssa.

-    Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissa yhtenä yliopistosairaanhoitopiirinä haluamme olla tietohallintopalveluissa ja digitalisaation kehityksessä etulinjassa. Samalla olemme yhdessä valmistautumassa erittäin merkittävään sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalveluiden uudistukseen, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl.

Sairaanhoitopiiri tulee sulautumaan uuteen Varsinais-Suomen hyvinvointialueeseen, jossa myös tietohallintoasiat, kuten asiakas- ja potilastietojärjestelmät ja talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmät ovat aivan muutoksen ja kehityksen keskiössä.

-    Olen erittäin tyytyväinen saadessamme Jari Poromaan kokeneena tietohallinto- ja yleisjohtajana meidän kanssamme rakentamaan vielä parempia tietojärjestelmiä ammattilaisille ja asiakkaille, sanoo Bergendahl

Jari Poromaa aloittaa tehtävässä viimeistään maaliskuun 2022 alussa ja hän raportoi sairaanhoitopiirin johtajalle.

-    Olen seurannut sosiaali- ja terveyspalvelusektoria ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä jo pitempään, ja siksi kiinnostuin tietohallintojohtajan tehtävästä sen tullessa auki. Myös tuleva sote- ja pelauudistus ja sen mukanaan tuomat haasteet ja mahdollisuudet lisäävät alan ja tehtävän kiinnostusta entisestään, sanoo Jari Poromaa.

Syksyn 2021 aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. tietohallintopäällikkönä toiminut tietoturvapäällikkö Janne Mutanen jatkaa vt. tietohallintopäällikkönä kunnes Poromaa aloittaa tehtävässään. Hankejohtaja Johannes Holvitie Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä jatkaa lisääntyvällä panoksella Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmisteluorganisaation ICT-hankkeen johdossa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tulee olemaan suuri ja merkittävä osa syntyvää Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta ja siksi sairaanhoitopiiri haluaa panostaa ja olla mukana tukemassa hyvinvointialueen syntymistä.

Muokattu : 8.12.2021 12:36
Luotu : 8.12.2021 12:09