Jari Poromaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtajaksi

Jari Poromaa (OTM) on valittu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallintojohtajaksi. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Teleste Oyj:n tietohallintojohtajana ja Microsoft Oy:ssa. Nimityksestä päätti sairaanhoitopiirin hallitus 8. maaliskuuta.

Jari Poromaa ulkona, taustalla T-sairaala.

Sairaanhoitopiirissä ja Tyksissä valmistellaan tietohallinnonkin näkökulmasta merkittävää muutosta, kun hyvinvointialue ensi vuoden alusta aloittaa.

– Tiedon liikkuminen on potilasturvallisuuden vuoksi ensiarvoisen tärkeää. Tietohallintoratkaisuilla on kasvava rooli soteuudistuksenkin myötä. Jotta tieto potilasta hoitavien yksiköiden välillä siirtyy turvallisesti ja luotettavasti tarvitsemme merkittäviä tietohallintolinjauksia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen sanoo.

Hyvinvointialueelle siirtyminen edellyttää lisäksi keskeisiä talouden ja henkilöstöhallinnon ratkaisuja sekä pitkällä aikavälillä myös asiakas- ja potilastietojärjestelmän uudistusta.  

Jari Poromaa raportoi sairaanhoitopiirin johtajalle.

– Olen seurannut sosiaali- ja terveyspalvelusektoria ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä jo pitempään, ja siksi kiinnostuin tietohallintojohtajan tehtävästä. Myös hyvinvointialueuudistus lisää alan kiinnostusta entisestään, Poromaa sanoo. 


Muokattu : 8.3.2022 13:15
Luotu : 8.3.2022 12:57