Koronakoordinaatioryhmä suosittelee yläkoulujen etäopetuksen jatkamista pääsiäisen yli

Koronavirustartuntojen määrä Varsinais-Suomessa kasvaa edelleen. Ilmaantuvuusluku on 250. Tyksin sairaaloissa on hoidossa 27 potilasta.

Vakavan tartuntatilanteen takia Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa päätöstään yläkoulujen etäopetuksesta pääsiäisen yli, eli 5.4. asti. Tällä hetkellä voimassa oleva päätös on voimassa 28.3. asti. Tiistaina 23.3. kokoontunut koronakoordinaatioryhmä jatkoi myös kaikkien muidenkin suositusten voimassaoloa 5.4. saakka.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 250,8. Tämä on koko koronapandemia-ajan korkein luku. Edellisen seurantajakson ajan ilmaantuvuusluku oli 226. Myös positiivisten osuus testatuista on korkein koko epidemia-aikana, ja se on noussut 5,8 prosenttiin.

Viikoittaiset näytemäärät ovat myös ennätyksellisen korkeat. Viimeisen kahden viikon aikana Tyksin laboratoriot ovat tutkineet noin 10 500 näytettä viikossa Varsinais-Suomen alueella.

Helsingistä kaksi viikkoa jäljessä

Koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä vertaili Varsinais-Suomen tilannetta pääkaupunkiseutuun ja HUSiin.

Kun vertaillaan Varsinais-Suomen tilannetta HUSiin suhteessa väkilukuun, nähdään, että Varsinais-Suomen koronatilanne on kaksi viikkoa HUSia jäljessä. Eli Varsinais-Suomen tilanne on vieläkin pahenemassa.

- Jos tilanne jatkuu tällä vauhdilla, olemme kahden viikon päästä samassa tilanteessa kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri nyt, sanoo Pietilä.

Myös lapsille maski

Turun seudun joukkoliikenteessä, Fölissä ja Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen (ELY) ostamassa joukkoliikenteessä on voimassa maskipakko. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että kaikki kunnat noudattaisivat alueensa joukkoliikenteessä sekä koulukuljetuksissa maskipakkoa. Ryhmä katsoo, että koulukyydeissä maskia olisi syytä käyttää lasten iästä riippumatta. 

- Tartuntojen estämiseksi suosittelen myös lapsien käyttävän maskia kouluissa ja joukkoliikenteessä, koska sen käyttö lapsiltakin onnistuu yleensä hyvin, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Vaihto-oppilaat ovat matkustaneet kotimaahansa ja takaisin Suomeen

Koronakoordinaatioryhmässä keskusteltiin Turun tilanteesta, jossa viime viikolla todettiin yli 70 vaihto-oppilaan koronavirusryväs. Ilmeisesti osa vaihto-oppilaista on välillä matkustanut kotimaahansa ja sen jälkeen palannut Suomeen.

Ohjausryhmä suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista. Ryhmä toivoo keskustelua valtakunnallisista maahantulon linjauksista.

Muokattu : 23.3.2021 14:08
Luotu : 23.3.2021 13:48