Kuninkaallisille sali Tyks Loimaan sairaalassa

Potilaille on uusi reitti tutuille poliklinikoille Tyks Loimaan sairaalassa. Uudet tilat löytyvät nyt toisesta kerroksesta, jonne tulijat ohjataan arvokkaasti.

Potilaat ovat meidän kuninkaallisiamme. Ohjaamme heidät keltaiseen saliin, sairaanhoitaja Armi Heininen sanoo.

Kari Takalo.

Loimaalainen Kari Takalo haki luettavaa keltaisessa salissa eli odotushuoneessa.

Kuusi poliklinikkaa toimii yhteisellä käytävällä, joka on kokenut täydellisen remontin Loimaan sairaalan toisessa kerroksessa.

Sairaanhoitopiirillä on sairaalassa lähes kaikkien erikoisalojen poliklinikat. Toisen kerroksen uusissa tiloissa toimivat nyt endokrinologian, gastroenterologian, infektiotautien, nefrologian ja reumatautien poliklinikat. Useat erikoislääkärit tulevat Turusta pitämään vastaanottoa muutamana päivänä viikossa.

Potilaille on viihtyisä odotushuone, keltainen sali, jonne on helppo löytää. Sairaanhoitajat Heininen ja Hanna Rannanmäki vakuuttavat, että potilaiden ei tarvitse turhaan odottaa. Varatut ajat pitävät hyvin. Myös lääkärien sanelut puretaan ja esimerkiksi lähetteet saadaan lähtemään nopeasti.

Myös hoitajilla on nyt paremmat tilat ottaa vastaan potilaita. Kaikilla on oma huone.

Tieto kulkee helposti käytävän yli osastonsihteeri Sari Rintalalle.

Bettina Klemelä, Armi Heininen, Lotta Sjöblom, Sari Rintala, Hanna Rannanmäki, Eliisa Kuusisto ja Outi Leinonen. Kuvassa vasemmalta hallinnollinen ylihoitaja Bettina Klemelä, sairaanhoitaja Armi Heininen, erikoislääkäri Lotta Sjöblom, osastonsihteeri Sari Rintala, sairaanhoitaja Hanna Rannanmäki, sairaanhoitaja Eliisa Kuusisto ja koordinoiva ylilääkäri Outi Leinonen.

Hoitotarvikkeet samalta käytävältä

Remontti suunniteltiin yhteistyössä Loimaan kaupungin kanssa. Samalla käytävälle saatiin tilat sairaanhoitopiirin poliklinikoille, yhteiselle diabetesosaamiskeskukselle sekä Loimaan terveyskeskuksen avannehoitajalle ja uroterapeutille.

Esimerkiksi diabetesta sairastava saa hakea verensokerin mittaamiseen tarvittavat neulat samalla kun käy lääkärillä.

Jo aiemmin kaikki sairaalan vuodeosastot ovat siirtyneet kaupungin hallintaan. Kahdella osastolla hoidetaan myös erikoissairaanhoidon potilaita.

­– Olemme kehittäneet palveluita sote-uudistusta silmällä pitäen. Uskomme että uudistuksemme ovat oikeansuuntaisia, myös tulevan sote-ratkaisun kannalta, Loimaan sairaalan koordinoiva ylilääkäri Outi Leinonen sanoo.

Leikkaussalit uuteen käyttöön

Remontit jatkuvat Loimaan sairaalassa mahdollisesti jo tänä vuonna. Seuraavaksi vuorossa ovat kakkoskerroksessa sijaitsevat leikkausosasto ja päiväkirurginen yksikkö, jotka ovat jääneet vaille käyttöä. Anestesiaa vaativat leikkaukset loppuivat Loimaan sairaalassa vuoden 2017 lopussa keskittämisasetuksen vuoksi.

– Tilat remontoidaan polikliinisen kirurgian tarpeisiin, hallinnollinen osastonhoitaja Bettina Klemelä kertoo.

Näihin tiloihin muuttavat tähystysyksikkö, kirurgian-, äitiys- ja naistentautien, neurologian-, sydän-, silmätautien sekä korva-, nenä- ja kurkkupoliklinikat.

Kolmanteen kerrokseen jäävät hematologinen poliklinikka sekä lääkehoito- ja syöpäpoliklinikat.

Lotta Sjöbom ja Hanna Rannanmäki.

Reumatautien erikoislääkäri Lotta Sjöbom ottaa potilaita vastaan tilavassa huoneessaan, jossa voi tehdä myös ultraäänitutkimuksia. Viereisessä huoneessa välioven takana istuu sairaanhoitaja Hanna Rannanmäki.

 

Teksti ja kuva: Suvi Vainio

Muokattu : 6.2.2020 15:14
Luotu : 28.3.2019 9:30