​Matti Bergendahlia esitetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti 5.11.2019 yksimielisesti esittää 26.11. kokoontuvalle valtuustolle, että uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi valitaan dosentti, erikoislääkäri, MBA Matti Bergendahl. Hän oli hallituksen kokouksessa kuultavana.

 

Matti Bergendahl istumassaBergendahl on toiminut viimeksi Realia Group Oy -konsernin toimitusjohtajana vuosina 2015­–2019. Sitä ennen hän toimi Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana ja Ambea Ab:n varatoimitusjohtajana 2012–2014 sekä Ambea -konsernin toimitusjohtajana 2010–2012 ja Mehiläisen toimitusjohtajana 2005–2011.

Valintatoimikuntaa johtaneen hallituksen puheenjohtaja Piia Elon mukaan Bergendahlilla oli haastatelluista selkeästi laajimmat ja vahvimmat näytöt tuloksellisesta ja ammattimaisesta konsernijohtamisesta.

– Hänellä on myös aiemman työkokemuksensa sekä haastattelussa antamiensa esimerkkien perusteella erityisen hyvä kyky strategiseen johtamiseen ja muutosten johtamiseen, jota arviota myös henkilöarviointien tulokset tukevat, Elo toteaa.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaa haki kuusi henkilöä ja lisäksi kaksi henkilöä antoi suostumuksensa osallistua valintaprosessiin. Yksi hakijoista ei täyttänyt kelpoisuusehtoa.

Virantäyttöä on valmistellut toimikunta, johon ovat kuuluneet hallituksen puheenjohtaja Piia Elo, varapuheenjohtajat Ville Valkonen ja Tuija Ollikkala sekä jäsenet Ulla Huittinen ja Jukka Kärkkäinen.

Toimikunta kutsui hakemusasiakirjojen perusteella haastatteluun hakemuksen jättäneistä Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolaisen sekä suostumuksensa antaneet HUS Porvoon sairaanhoitoalueen johtaja Leena Koposen ja dosentti Matti Bergendahlin, sekä lähetti heidät myös henkilöarviointeihin, jotka toteutti Psycon Oy.

Kuvassa Matti Bergendahl

 

Tämä on toimituksellinen tiedote kuntayhtymän hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi.

Muokattu : 6.11.2019 9:37
Luotu : 5.11.2019 14:12