Nettisivujemme ulkoasu muuttui

Julkisen vsshp.fi-verkkosivustomme ulkoasu muuttui 11.1.2018 enemmän Tyksin näköiseksi. Punainen ja sininen väri hallitsevat uudella etusivulla.

Verkkosivuston ulkoasun uudistus lähti tarpeesta modernisoida sivujen ilmettä ja tehdä niistä enemmän Tyksin näköiset. Lähes kaikki potilaamme asioivat jo Tyksissä, kun psykiatrian ja Tyks-Sapan toiminnat siirtyivät Tyksin tulosalueeseen. Myös päivystykset sijaitsevat Tyksin sairaaloissa, vaikka kuuluvatkin omaan liikelaitokseen.

Turunmaan sairaalan liikelaitos esiintyy sivustolla edelleen omalla logollaan. Sairaanhoitopiiri näyttäytyy sivustolla myös omalla logollaan, mutta nyt enemmän taustalla, omistajan roolissa.

Ulkoasun lisäksi sivuston toimintaan on tehty yksi merkittävämpi uudistus. Sairaaloiden omien osastoluetteloiden lisäksi kaikki sairaanhoitopiirin osastot ja poliklinikat listataan jatkossa yhdellä sivulla. Pitkää listaa voi rajata valitsemalla sairaalan tai tulos-/toimialueen sekä hakemalla osaston nimellä.

LINKKI OSASTOJEN HAKUSIVULLE

Etusivu pyrkii vastaamaan entistä paremmin potilaiden ja muiden asiakkaiden tiedontarpeisiin. Tekstin määrää on karsittu ja linkit ohjaavat keskeisimpiin sisältöihin, kuten yhteystietoihin ja potilaiden palveluihin. Linkkien valinta perustuu pitkälti analytiikasta saatuihin sivujen käyttötietoihin. Neljä pääelementtiä ovat osastohaku, hoitopalvelut, laboratorio ja kuvantamispalvelut.

Potilaille, ammattilaisille ja tutkimukselle on omat oikopolkupalstat etusivulla. Niiden alapuolelle nostetaan uusimmat uutisotsikot, Facebook-päivitykset ja vaihtuvia ajankohtaisia teemoja, kuten Tyksin yleisöluentojen ennakkomainoksia. Sairaalamme näkyvät etusivun kartalla ja sivun alareunasta löytyvät tutut linkit muun muassa synnytyksiin, palautesivulle, sairaaloihin ja sairaanhoitopiirin hallinnollisemmille sivuille.

Sivuston sisältö, rakenne ja navigointi säilyvät ulkoasun muutoksen jälkeen käytännössä ennallaan. Psykiatrian ja entisen Tyks-Sapan yksiköiden sivujen tekstejä on päivitetty alustavasti vastaamaan paremmin muuttunutta tilannetta. Teksteihin tehdään kuitenkin lisää korjauksia.

Jo yli puolet sivujemme lukijoista käyttää lukemiseen älypuhelinta tai tablettia, mikä on pyritty huomioimaan sivujen toteutuksessa ja kannattaa muistaa niitä arvioitaessa.

 

Tyksin uusi internetsivu älypuhelimessa.

Kuulisimme mielellään, mitä mieltä olet verkkosivustomme uudesta ilmeestä. Voit kommentoida uudistusta palautelomakkeella.

 

Esa Halsinaho, viestintäpäällikkö
Miika Jääskeläinen, verkkotoimittaja

Muokattu : 15.1.2018 9:30
Luotu : 11.1.2018 8:14