O-P Lehtonen on valittu Ahvenanmaan maakuntalääkäriksi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen on nimitetty Ahvenanmaan maakuntalääkärin virkaan 10.11.2015.

Kyse on sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen ja lainsäädäntövalmisteluun liittyvästä virkamiestehtävästä maakuntahallituksessa. Hän aloittaa uudessa työssään 2.5.2016.

Lehtonen on asunut Ahvenanmaalla vuodesta 2008. Hän kertoo haluavansa uuden työnsä yhteydessä perehtyä itsehallintoalueen integroituihin terveyspalveluihin. Hän kertoo myös toiveestaan aloittaa tutkimus- ja kirjoitustyön.   

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Piia Elo kertoo, että hallitus on ollut tietoinen tästä hakuprosessista. Lehtosen seuraajan hakumenettelystä hallitus päättää sen jälkeen, kun hän on jättänyt irtisanoutumisensa.  

– Lehtosen johdolla sairaanhoitopiirin taloutta on viime vuosina saatu määrätietoisesti vietyä kestävämmälle pohjalle. Lisäksi sairaanhoitopiiri on mittavien rakenneuudistusten jälkeen valmiina sote-uudistuksen maaliin saattamiseen Varsinais-Suomessa. Lehtonen on valmistanut piirin hyvin ja hallitus nyt punnitsee, että millaisin voimin sote-valmisteluihin nyt lähdetään, kun hän siirtyy toisiin tehtäviin, puheenjohtaja Piia Elo toteaa.

 

Lisätietoja: Ahvenanmaan maakuntahallituksen päätös (ruotsinkielinen pdf)

Muokattu : 10.11.2015 15:03
Luotu : 10.11.2015 13:46