Sähköinen äitiyskortti palvelee odottavaa äitiä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on jo aiemmin ollut käytössä iPana Äitiys -palvelun sähköinen esitietolomake, ja nyt tämä palvelu laajenee sähköiseksi äitiyskortiksi

 Sähköinen äitiyskortti tabletissa.

Sähköinen äitiyskortti on digitaalinen versio tutusta paperisesta neuvolakortista. Siihen tehdään kaikki kirjaukset odottavan äidin esitiedoista synnytyksen jälkitarkastukseen saakka. Paperikorteista luovutaan asteittain sähköisen palvelun myötä. Mikäli raskauden seuranta on aloitettu paperikortilla, sähköiseen kortin käyttöön ei siirrytä kesken raskauden.

Täyttämällä sähköiseen äitiyspalveluun pyydetyt esitietosi ja kyselylomakkeet ennen ensimmäistä neuvolakäyntiäsi, voit itse osallistua raskautesi seurantaan ja omaan hoitoosi. Äitiyskorttisi pysyy tallessa ja monipuolinen sähköinen äitiyspalvelu on aina ulottuvillasi.  Voit viestiä toiveistasi ammattilaisille ja täyttää päiväkirjaa, johon voit tallentaa raskautesi etenemisen kuvin ja sanoin.

Omaseurantaosioon voit kirjata kotimittauksesi, esimerkiksi verenpaine- ja verensokerimittausten tulokset, ja ne näkyvät hoitoyksiköissäsi välittömästi. Näet myös itse ammattilaisten tekemät kirjaukset missä ja milloin haluat.  Voit käyttää palvelua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella salatun SSL-yhteyden kautta.

Palvelusta löytyy myös käyttöösi tarkoitettu tietopankki sikiön kasvusta ja kehityksestä sekä vastauksia odottavia äitejä askarruttaviin tavallisimpiin kysymyksiin. Palveluun kuuluu myös valtakunnallinen odottavien äitien keskustelupalsta.

Voit palata tietoihisi tarkastelemaan raskauden kulkua ja tallentamiasi tuntemuksia raskauden jälkeenkin. Halutessasi voit myös tulostaa palvelusta koosteen muistoksi raskausajastasi ja synnytyksestä.

Lisätietoa: https://www.ipana.fi/

Muokattu : 30.9.2019 8:39
Luotu : 11.1.2019 14:33