Sairaanhoitopiiri hyväksyi Paimion parantola -säätiön perustamiskirjan ja säännöt

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti 17.12.2019 hyväksyä osaltaan Paimion parantola -säätiön perustamiskirjan ja säännöt. Säätiö voidaan rekisteröidä, kun muutkin perustajat ovat tehneet vastaavan päätöksen ja luovuttaneet säätiölle sovitun peruspääoman. Säätiön perustajiksi ovat tulossa sairaanhoitopiirin lisäksi Suomen valtio, Alvar Aalto Säätiö sekä Paimion ja Turun kaupungit.

Paimion parantolan julkisivu.

Paimion parantola.

Perustamisen yhteydessä hyväksytään myös säätiön toimintasuunnitelma, talousarvio ja rahoitussuunnitelma kolmelle ensimmäiselle vuodelle. Perustajat valitsevat säätiön ensimmäiseen hallitukseen 5–8 jäsentä.

Sairaanhoitopiirin kannalta perustamiskirjan keskeinen kohta on sairaanhoitopiirin sitoumus luovuttaa Paimion parantolan kiinteistökokonaisuus irtaimistoineen korvauksetta säätiölle. Piirin valtuusto päätti tästä äsken marraskuun kokouksessaan. Sairaanhoitopiiri ei kuitenkaan tee erillistä rahasijoitusta säätiön peruspääomaan muiden perustajatahojen tapaan. Valtio, Alvar Aalto Säätiö ja Paimion kaupunki lahjoittavat peruspääomaksi yhteensä 560 000 euroa.

Nyt hyväksyttyjen sääntöjen mukaan Paimion parantola -säätiön tarkoituksena on Paimion parantolan arkkitehtuurin ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan henkisen ja aineellisen pääoman suojeleminen, niihin liittyvien arvojen edistäminen ja kehittäminen sekä parantolakiinteistön ja irtaimiston muodostaman kokonaisuuden säilyttäminen.

 

Paimion parantola -säätiön säännöt ja perustamiskirja

Tämä on toimituksellinen tiedote kuntayhtymän hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi.

Muokattu : 17.12.2019 14:12
Luotu : 17.12.2019 11:34