Sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön etäkokoukset

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin päätöselimien kokoukset voidaan pitää etäyhteyksien välityksellä valtuustoa lukuun ottamatta. Sairaanhoitopiirin hallitus linjasi uuden kokouskäytännön kokouksessaan 31. maaliskuuta.

Vaikka koronaepidemian tilanne Varsinais-Suomessa on toistaiseksi rauhallinen, sairaanhoitopiiri haluaa varmistaa päätöksentekokykynsä poikkeustilanteen aikana.

– Kokousrytmiä on mahdollista harventaa asioiden niin salliessa, mutta kokouksia ei voida lykätä kokonaan. Toisaalta on hyvin tärkeää, että päätöksenteko toimii myös poikkeusolosuhteissa tehokkaasti, sairaanhoitopiirin vs. johtaja Göran Honga toteaa.

Kuntalaki antaa mahdollisuuden käyttää sähköisiä päätöksentekotapoja. Sairaanhoitopiirissä kokousmenettelystä päätetään tapauskohtaisesti.

– Kunkin toimielimen harkintaan jää, pitääkö se kokouksensa etänä, Honga toteaa.

Sähköisestä kokouksesta päätetään samalla, kun päätetään toimielimen koolle kutsumisesta. Esittelijä vastaa siitä, että päätöksenteon tekniset edellytykset ovat olemassa ja ne toimivat.

Sairaanhoitopiirin Bergendahlille sopimus

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi valitun Matti Bergendahlin johtajasopimus hyväksyttiin hallituksen kokouksessa 31.3.

Johtajasopimus on valmisteltu yhteistyössä sairaanhoitopiirin johtajaksi valitun ja hallituksen puheenjohtajan kanssa.

– Johtajasopimus on yksi työvälineistä, joilla turvataan sairaanhoitopiirin johtamisen toimivuus. Se selkeyttää poliittisen johdon ja piirin johtajan välistä työnjakoa ja sillä sovitaan yhteisistä pelisäännöistä, sairaanhoitopiirin vs. johtaja Göran Honga kertoo.

Johtajasopimus pitää sisällään muun muassa sairaanhoitopiirin vuosittaiset tavoitteet ja niiden arvioinnin, työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen sekä menettelyt ristiriitatilanteissa.

Teksti: Suvi Vainio

Muokattu : 31.3.2020 15:25
Luotu : 31.3.2020 14:35