Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri panostaa kestävään kehitykseen 

Leena Setälä nimitetty kestävän kehityksen johtajaksi

Alkuvuoden 2020 aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on valmisteltu laajaa kestävän kehityksen ohjelmaa ja ohjelma etenee sairaanhoitopiirin hallitukseen elo-syyskuussa. Hankkeen aikana on tehty laaja kartoitustyö ja odotuksia ja ideoita on haettu muun muassa henkilöstökyselyn avulla.

Leena Setälä seisoo sairaalan puiston kukkapenkin edessä.

Tyksin mäen kukkaloisto edistää Leena Setälän mielestä hienosti biodiversiteettia. Kuva: Suvi Vainio

Sairaanhoitopiirissä kestävä kehitys käsittää sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän toiminnan ja tälle erittäin tärkeälle asialle on laadittu kestävän kehityksen toimenpideohjelma ja toimeenpanosuunnitelma. Jatkossa tullaan mm. valitsemaan entistä paremmin vaikuttavat ja kustannustehokkaat hoito-ja toimintamuodot ja noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita hankinnoissa. Henkilöstöä tullaan kouluttamaan ja kannustamaan heitä sekä yhteistyökumppaneitamme toimimaan laaja-alaisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Sairaanhoitopiirin kestävän kehityksen ohjelman kantavia teemoja ovat jätehuollon kehittäminen, kiinteistöjen ja toimitilojen energiatehokkuus, eettiset hankinnat ja sosiaalinen kestävyys.

Haluamme kehittyä kestävän kehityksen vahvimmaksi esimerkiksi suomalaisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa, sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl sanoo.

Varmistaakseen kestävän kehityksen ohjelman toimenpide- ja toimeenpano-ohjelmalle vahvan panostuksen heti alkuvaiheessa sairaanhoitopiiri on nimittänyt strategiajohtaja Leena Setälän kestävästä kehityksestä vastaavaksi johtajaksi. Setälä tulee raportoimaan tehtävässään sairaanhoitopiirin johtajalle. Elokuusta alkaen Leena Setälä tulee jakamaan aikansa sairaanhoitopiirin kestävän kehityksen johtajana ja Health Campus Turun kehittämisjohtajana.

– Olen erittäin innoissani päästessäni edistämään kestävää kehitystä sairaanhoitopiirissä nyt, kun olemme saaneet hyvällä yhteistyöllä rakennettua vahvan kestävän kehityksen ohjelman. Meillä on kaikki edellytykset tulla näillä alueilla alan edelläkävijäksi Suomessa, Setälä toteaa.

– Haluamme varmistaa, että kestävän kehityksen hanke ei jää vain niin sanotuksi työpöytäharjoitukseksi ja siksi on erittäin hienoa, että Leena ottaa hankkeen käynnistääkseen ja johtaakseen sairaanhoitopiirissämme, Bergendahl iloitsee.

Kestävän kehityksen hankkeeseen tullaan rekrytoimaan ympäristöinsinööri ja sairaanhoitopiirissä hankkeen etenemisestä vastaa kestävän kehityksen johtajan lisäksi kestävän kehityksen johtoryhmä.

Muokattu : 13.8.2020 13:16
Luotu : 13.8.2020 12:45