​Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi puheenjohtaja Piia Elon eroilmoituksen kokouksessaan 19. toukokuuta. Sairaanhoitopiirin valtuusto valitsee Elolle seuraajan 9. päivä kesäkuuta.

Piia Elo on johtanut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 19-jäsenistä hallitusta vuodesta 2013. Sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl esitti kiitokset väistyvälle puheenjohtajalle.

– Kiitän Piiaa sairaanhoitopiirin puolesta vahvasta ja erittäin sitoutuneesta työstä sairaanhoitopiirin kehittämiseksi jo tässä vaiheessa, hän sanoi.

Elon seitsemän vuoden aikana sairaanhoitopiirin sairaalaverkko on muutettu yhdeksi Tyks-sairaalaksi. Lisäksi on päätetty Majakkasairaalan rakentamisesta sekä psykiatrian fuusiosta Turun kaupungin kanssa. Paimion sairaala on päätetty luovuttaa säätiölle.

Elo kiitti ajasta, jota hän kuvasi ainutlaatuiseksi. Työskentely asiantuntevan hallituksen ja osaavien virkamiesten kanssa on ollut antoisaa.

– Päätös ei ole helppo, sillä työskentely sairaanhoitopiirin hallituksessa on mielestäni ollut saumatonta ja todella antoisaa. Asiallisesti keskustellen, muita kunnioittaen ja yhteinen päämäärä mielessä olemme yhdessä vieneet eteenpäin isoja ja pieniä asioita. Kiitos siitä kuuluu teistä jokaiselle, hän sanoi.

Turun ammatti-instituutissa palvelupäällikkönä työskentelevä Piia Elo perustelee päätöstään aikataulukiireillään. Hän toimii kaupunginvaltuutettuna ja valtuustoryhmänsä (Sdp) puheenjohtajana.  Vuosi sitten hänet valittiin Turun kaupunginhallituksen jäseneksi.

Muokattu : 19.5.2020 11:05
Luotu : 19.5.2020 10:45