​Sairaanhoitopiirin röntgenkuvaukset päättyvät Paraisilla

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin röntgenkuvaukset Paraisilla päättyvät torstaina 13. joulukuuta 2018. Alun perin tehtiin toiminnasta kymmenen vuoden sopimus Paraisten kunnan kanssa ja toiminta on jatkunut nyt 12 vuotta. Asiakasmäärät ovat olleet jatkuvassa laskussa ja taloudellisesti kuvaukset eivät kannata.

Asiakasmäärän pitäisi olla 5000 vuodessa kun se on viime vuosina jäänyt selkeästi alle 3000.

– Laite ei ole pitkään enää ollut kannattava, sanoo radiologian vastuualueen ylihoitaja Helena Luotolinna-Lybeck.

– Laitteen vähäisen käytön vuoksi siirrämme kyseisen laitteen Saloon, missä sitä tarvitaan enemmän, sanoo apulaisylilääkäri Sakari Salo.

Paraisilla on myös ollut sairaanhoitopiirin työntekijä kolmena päivänä viikossa. Työntekijä siirtyy nyt Turunmaan sairaalaan töihin, missä on henkilöstövajetta.

– Haluamme varmistaa kattavat kuvantamispalvelut, sisältäen myös tietokonetomografia-, ultraääni- ja magneettikuvaukset, keskittämällä kuvauksia paikkoihin, jossa laitekanta mahdollistaa tämän, sanoo radiologian vastuualuejohtaja Roberto Blanco Sequeiros.

Sairaanhoitopiiri tarjoaa edelleen kuvantamisen palveluita Paraisten asukkaille Tyksin kanta- ja lähisairaaloissa sekä Turunmaan sairaalassa.

Muokattu : 11.12.2018 11:52
Luotu : 11.12.2018 9:47