​Somekampanja kannustaa pieniin, koronaturvallisiin juhliin 

Uudenvuoden viettoon voivat osallistua kaikki poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. Kaikkia tarpeettomia kontakteja tulee välttää. Suomen pienimpiin juhliin pääsee jakamalla kuvan tai videon omasta vuoden vaihteen vietostaan sosiaalisessa mediassa.

Kampanjan idea on tuoda esiin, että koronarajoitusten vuoksi uutta vuotta pitää viettää vain oman lähipiriin kesken. Tavoitteena on välittää myönteinen viesti korona-ajan juhlan viettoon.

– Haluamme edistää yhteisöllisyyttä tässä tilanteessa, jossa monet perinteiset uudenvuoden vieton tavat on jouduttu peruuttamaan koronapandemian rajoitusten vuoksi. Niihin kuuluvat esimerkiksi Turun kaupungin järjestämät ilotulitukset, kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila kertoo.

Osallistuminen kampanjaan tapahtuu jakamalla sosiaalisessa mediassa kuva tai video hashtagilla #suomenpienimmätjuhlat. – Toivomme, että näemme paljon iloisia päivityksiä, Malila lisää.

Suomen pienimmät juhlat –kampanjan toteuttavat yhteistyössä Lounais-Suomen poliisilaitos, Länsi-Suomen merivartiosto, Turun kaupunki, Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Kuvakaappaus kampanjavideosta.

Uudenvuoden viettoa rajoittavat koronapandemian vuoksi annetut rajoitukset. Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä.

– Nautitaan uudenvuoden juhlista tänä vuonna pienessä piirissä. Kaupungilla liikuttaessa on edelleen tärkeää muistaa turvavälit sekä maskien käyttö, kun riittävää välimatkaa ei voida pitää, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä muistuttaa.

Kampanjalla halutaan myös nostaa esiin palveluita, jotka ovat valmiudessa kaiken aikaa. Poliisi toivoo, että ihmiset noudattavat suosituksia, ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin kaikkien muidenkin takia.

– Toivomme iloista mutta ennen kaikkea vastuullista vuodenvaihdetta, sanoo komisario Kirsi Koskinen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Merivartiosto haluaa lisäksi muistuttaa vastuullisesta käyttäytymisestä paitsi maalla myös merellä.

– Kannustamme siihen, ettei kukaan käyttäisi hätämerkinantovälineitä, kuten punaista hätärakettia vuoden vaihtumisen juhlistamiseen, toteaa Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja Kimmo Ahvonen.

– Tärkeintä on uutenavuotena ottaa huomioon muut ihmiset. Toivomme, että näemme iloista ja turvallista juhlan viettoa, päivystävä päällikkö Torbjörn Lindström Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta lisää.

Kampanjan kuvituksessa tuodaan esiin hyviä puolia lähestyvästä uudenvuoden juhlasta. Toisiin ihmisiin saa kuvayhteyden välimatkankin päästä. Myös hiljaisuudesta ja pimeydestä voi nauttia. Suomen pienimmät juhlat –kampanja alkaa näkyä sosiaalisessa mediassa 29.12. alkaen.

Muokattu : 4.1.2021 13:26
Luotu : 29.12.2020 9:11