TYKS-säätiön johtoon Petri Virolainen ja Minna Lukkarinen

TYKS-säätiötä luotsaavat hallituksen uutena puheenjohtajana sairaalajohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtaja, dosentti Petri Virolainen ja toiminnanjohtajana LT, lastentautien erikoislääkäri Minna Lukkarinen.

"Uudet luudat" lakaisevat siistissä kunnossa olevia lattioita eli johtavat säätiön moitteettomassa kuosissa olevaa toimintaa. Tammikuussa 2022 jaettiin ennätysmäärä apurahoja ja 18-paikkainen tutkimusyksikkö Sirkkalankatu 4:ssä palvelee tutkijoita tärkeänä työskentelytilana. Säätiön perustamisesta alkaen mukana olleet toiminnanjohtaja, emeritusprofessori Olli Ruuskanen ja hallituksen puheenjohtaja, talousjohtaja Risto Laalo seuraavat säätiön toimintaa edelleen kiinnostuneina.

Uusi toiminnanjohtaja Minna Lukkarinen on lääketieteen tohtori ja lastentautien erikoislääkäri. Hän on Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) Lasten ja nuorten klinikan lastenlääkäri sekä Turun yliopiston ja Tyksin menestyksekkään FinnBrain-tutkimushankkeen lastenlääkäriosatutkimuksen vastaava tutkija.

– Olen erittäin kiitollinen luottamuksesta päästä luotsaamaan TYKS-säätiötä tulevaisuuteen ja teen sitä avoimin mielin. On mielenkiintoista ja avartavaa nähdä säätiön toimintaa toiselta puolelta mm. rahoittajana kun olen itse ollut apurahanhakijan roolissa tutkijana jo vuosien ajan, Lukkarinen kertoo.

Hallituksen puheenjohtaja dosentti Petri Virolainen on koulutukseltaan ortopedi ja toiminut Tyksin sairaalajohtajana 2010-luvulta ja viimeksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtajana.

– TYKS-säätiö on Tyksin ja sairaanhoitopiirin tärkeä yhteistyökumppani, joka auttaa tämän päivän tutkijoita rakentamaan huomispäivän parempaa hoitoa. Säätiön tuella voimme toteuttaa lupaustamme "parannamme joka päivä". On ilo olla mukana luotsaamassa eri alojen osaajista koostuvaa hallitusta, joka on paneutunut säätiön toiminnan kehittämiseen ja tutkimustoiminnan tukemiseen, Virolainen tiivistää.

Tyks-säätiön hallitus 

Mari Lahti, TtT, post doc, yliopettaja, Turun ammattikorkeakoulu

Johanna Lempainen, dosentti, osastonylilääkäri, TYKS

Terhi Mäki, OTM, hallintojohtaja, Rausanne Oy

Olli-Pekka Saario, OTK, kauppaneuvos

Jari-Pekka Tuominen, OTM, VT, hallintojohtaja, VSSHP

Sanna Salanterä, kliinisen hoitotieteen professori, Turun yliopisto

Pj Petri Virolainen, dosentti, vt. sairaanhoitopiirin johtaja, VSSHP

 


Muokattu : 5.5.2022 12:06
Luotu : 5.5.2022 11:33