Tärkeää hakeutua hoitoon, mikäli vakavia oireita 

Työtaistelutilanne vaikeuttaa edelleen Tyksin toimintaa. Vuodeosastojen sairaansijoista on ollut käytössä noin puolet, kuluneen viikon aikana sairaansijojen määrää on saatu lisättyä lähes sadalla.

Näyttää siltä, että vakavasti sairaita potilaita tulee sairaalaan vähemmän kuin normaalisti.

– Ilmiö on samanlainen kuin pandemian alkaessa keväällä 2020. Vakavien oireiden takia, esimerkiksi sydänoireiden ja halvausoireiden takia on syytä hakeutua sairaalahoitoon, Tyksin vt. sairaalajohtaja Sirkku Jyrkkiö sanoo.

Osa syöpäleikkauksista peruttu

Syöpäleikkauksia on jouduttu peruuttamaan eikä kaikkia odottavia syöpäpotilaita ole vielä saatu leikattua. Työtaistelun aikana on jouduttu perumaan 45 suurta leikkausta, jotka olisivat vaatineet tehohoitoa leikkauksen jälkeen. Näiden potilaiden leikkaushoito pyritään järjestämään mahdollisimman pian. Leikkaussaleja on saatu avattua ja tällä hetkellä tehdään leikkauksia noin puolet normaalimäärästä päivittäin.

Syöpäpotilaiden jo aloitetut lääkehoidot ja sädehoidot saadaan nyt pääsääntöisesti hoidettua, samoin valtaosa syöpäleikkauksista. Syövän diagnostiikassa on viiveitä, eikä kaikkia uusien hoitojen aloittamiseen tarvittavia tutkimuksia ole saatu tehtyä. Tilanne pyritään neuvotteluteitse normalisoimaan.

Päivystys on ruuhkautunut

Päivystys on ajoittain ruuhkautunut, eikä puhelinpalvelua pystytä sairaalassa valitettavasti kaikilta osin hoitamaan.

Sairastapauksissa hakeudutaan ensisijaisesti omaan terveyskeskukseen hoitoon. Hätätilanteissa soitetaan 112.

Tyksin puhelinvaihde (02 313 0000) toimii lakon aikana, mutta pitkään odotusaikaan on syytä varautua. Numerot 02 313 8800 (Tyks Akuutin neuvontanumero) ja 116 117 (sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu) eivät ole alueellamme toiminnassa lakon vuoksi.

Kaikki yhteispäivystyksen aikuiset päivystyspotilaat on keskitetty kantasairaalaan, Tyks Akuuttiin. Lakkotilanteessa keskitytään kiireellistä hoitoa vaativien potilaiden hoitoon. Lasten ja nuorten päivystys sijaitsee Tyks Majakkasairaalassa.

Salon, Loimaan ja Uudenkaupungin päivystykset ovat olleet suljettuina perjantaista 1.4. alkaen. Niiden avautumisesta tiedotetaan erikseen, kun lakkotilanne sen mahdollistaa.

Koronanäytteenotto ajanvarauksella taas

Koronanäytteenoton ajanvarauspalvelua käynnistetään asteittain. Jatkossa Tyks parkkitalon drive-in koronanäytteenottopiste palvelee normaalien käytänteiden mukaan ajanvarauksella. Analyysikapasiteetti riippuu saatavasta suojelutyöstä ja vastausviiveet saattavat olla huomattavasti tavanomaista pitempiä.

 
Muokattu : 8.4.2022 15:22
Luotu : 8.4.2022 11:59