Tartuntaudeista vastaava ylilääkäri: ”Tulevat lomat vietettävä oman ydinperheen kanssa”

Varsinais-Suomen korovirustilanne on hyvin huolestuttava. Vaikea tilanne ei ole tasaantunut, vaikka tiukat suositukset konktaktien minimoimisesta ovat olleet voimassa yli kaksi viikkoa. Torstaina 17. joulukuuta sairaanhoitopiiriin ilmoitettiin 86 uutta koronavirustartuntaa. Tämä on Varsinais-Suomen korona-ajan päiväkohtainen ennätys. 

– Olen hyvin huolestunut. Tämä joulu ja uusivuosi pitää viettää oman ydinperheen kanssa. Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei voi järjestää eikä myöskään voi kiertää vierailuilla paikasta toiseen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo. 

Koronavirustaudin ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa edelleen noussut, ja on nyt 173  kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden (18.12.2020). Viikko sitten vastaava luku oli 136.

- Käytettävissämme ei juuri ole enempää suosituksia, joilla voisimme hidastaa koronaviruksen leviämistä. Kyse on nyt siitä, että aivan jokaisen meidän on tiukasti noudatettava annettuja suosituksia. Kaikki omat ylimääräiset kontaktit tulee minimoida. Jokaisen kannattaa pysähtyä miettimään, millä tavoin vielä voi omalta osaltaan vähentää kontakteja ja liikkuvuutta, sanoo Esa Rintala. 

Sairaalahoidon tarve on kasvussa. Tyksissä on koronavirustaudin vuoksi tällä hetkellä hoidossa 16 potilasta ja lisäksi 11 potilasta on hoidossa Varsinais-Suomen terveyskeskusten vuodeosastoilla.

Lue lisää:

Muokattu : 18.12.2020 16:27
Luotu : 18.12.2020 15:37