Tyks Akuutti kohdentaa voimansa kiireelliseen hoitoon

Tyks Akuutti kohdentaa voimansa kiireelliseen hoitoon. Toiveena on, että asukkaat hakeutuvat omaan terveyskeskukseen aina, kun kyse on kiireettömästä tilanteesta.

Tyks Akuutti Turussa toimii kesäaikana ainoana terveydenhuollon öiseen aikaan päivystävänä yksikkönä Varsinais-Suomessa. Tämä osaltaan lisää potilasmäärää.

Alueemme jatkohoitopaikkojen vähyyden ja haastavan henkilöstötilanteen vuoksi Tyks Akuutin on keskityttävä kaikkein kiireisimpien potilaiden hoitamiseen. Tyks Akuutissa on tämän vuoksi noudatettava entistä tiukemmin päivystyksellisen hoidon sisäänottokriteerejä, ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta sekä valtioneuvoston asetusta kiireellisen hoidon perusteista.

Ohjeistus tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikissa kiireettömissä tilanteissa tulee hakeutua omaan terveyskeskukseen. Esimerkiksi sairauslomatodistuksen tarve ei ole riittävä peruste hakeutua Tyks Akuutin vastaanotolle.

Perusterveydenhuollosta ja yksityiseltä lääkäriasemalta tehty ohjaus päivystykseen tai sieltä saatu lähete arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
- Teemme kaiken aikaa parhaamme pitkään jatkuneessa hyvin haastavassa tilanteessa. Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa Akuuttiin hakeutuville potilaille. Turvaamme tällä sitä, että pystymme hoitamaan kaikkein kiireisimmin apua tarvitsevat, sanoo Tyks Akuutin vt. ylilääkäri Sergey Sadov.


•    Hoidon tarpeessa suositellaan oirearviointia verkko-osoitteessa: omaolo.fi.
•    Hätätilanteessa on ohjeena aina soittaa hätänumeroon 112.

Muokattu : 9.6.2022 12:21
Luotu : 9.6.2022 12:20