Tyks-Sapa ja psykiatria siirtyvät Tyksin osaksi 1.1.2018

Sairaanhoitopiirissä tapahtuu 1.1.2018 suuri organisaatiomuutos, kun Tyks-Sapa-liikelaitos ja Psykiatrian tulosalue siirtyvät Tyksin tulosalueen osaksi. Muutos koskee lähes 2000 työntekijää, joista noin 1000 on Tyks-Sapan ja 970 psykiatrian työntekijöitä, mukaan lukien psykiatrian fuusiossa Turun kaupungilta sairaanhoitopiirille toukokuussa 2017 siirtyneet noin 370 henkilöä.

Tyks-Sapasta kaksi toimialuetta ja yksi tulosalue

Tyks-Sapa-liikelaitoksesta muodostetaan Tyksiin kaksi uutta toimialuetta: Kuvantaminen ja Laboratorio. Lääkehuollosta muodostetaan erillinen sairaanhoitopiirin hallituksen alainen tulosalue, joka ei kuulu Tyksiin.

Tyks-Sapan nykyisistä palvelualueista Radiologia, Kliininen isotooppilääketiede ja PET-kuvantaminen (KLIP), Kliininen neurofysiologia (KNF) ja Lääketieteellinen fysiikka muodostavat Kuvantamisen toimialueen.

Tykslab, Patologia, Kliininen mikrobiologia, Lääketieteellinen genetiikka, Saske ja Auria Biopankki muodostavat Laboratoriotoimialueen.

Kliininen farmakologia liitetään Varsinais-Suomen Lääkehuollon tulosalueeseen ja Välinehuolto puolestaan Tyksin Asiantuntijapalveluihin.

VSSHP:n hallitus on määrännyt 1.1.2018 alkaen Tyksin Kuvantamisen toimialueen johtajaksi ylilääkäri Satu Jääskeläisen ja Tyksin Laboratoriotoimialueen johtajaksi ylilääkäri Kari Pulkin.

Satu JääskeläinenKari Pulkki
​Satu Jääskeläinen ​Kari Pulkki

Psykiatrian toimialueelle kahdeksan vastuualuetta

Tyksin Psykiatrian toimialueen vastuualueet ja vastuualuejohtajat 1.1.2018 alkaen

  • Akuuttipsykiatria, Teija Nummelin
  • Lastenpsykiatria, Taina Juvén
  • Mielialahäiriöt, Tarja Multala
  • Neuropsykiatria, Tero Taiminen
  • Nuorisopsykiatria, Kim Kronström
  • Psykoosit, Jyrki Heikkilä
  • Riippuvuuspsykiatria, Sanna-Maria Perälä
  • Vanhuspsykiatria, Silja Runsten.

Psykiatriassa on meneillään uuden organisaation kehittäminen ja integraatio, mikä aiheuttaa henkilöstön asemaan vaikuttavia muutoksia, toiminnan uudelleen organisoitumista, tehtävien uudelleen järjestämistä ja tehtävänimikkeiden muutoksia.

Teija NummelinTaina Juvén
Teija Nummelin ​Tarja Juvén
Tarja MultalaTero Taiminen
​Tarja Multala ​Tero Taiminen
Kim KronströmJyrki Heikkilä
Kim Kronström ​Jyrki Heikkilä
Sanna-Maria PeräläSilja Runsten
​Sanna-Maria Perälä ​Silja Runsten

 

Teksti: Esa Halsinaho​

Muokattu : 17.6.2020 15:29
Luotu : 27.12.2017 11:15