Tyks Turunmaan sairaalan vuodeosasto suljetaan henkilöstöpulan takia

Vuodeosasto on suljettuna aiemman päätöksen perusteella tämän vuoden loppuun. Hoitohenkilöstöä on tällä hetkellä käytettävissä 25 prosenttia tarvittavasta määrästä.

Useita rekrytointeja on tehty onnistumatta saamaan riittävää henkilöstöä turvaamaan vuodeosaston toimintaa. Medisiininen toimialue on selvittänyt useampaan kertaan mahdollisuutta siirtää henkilöstöä muualta Turunmaahan.

– Haasteena on ollut se, että henkilöstöpulan takia on jouduttu sulkemaan vuodepaikkoja jo aikaisemmin kantasairaalassakin, joten riittävää siirtyvää henkilöstöä ei ole. Näin ollen joudutaan toteamaan, että edellytyksiä avata Turunmaan sairaalan vuodeosastotoiminta 1.1.2023 alkaen ei ole, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Mikko Pietilä sanoo.

Turunmaan sairaalan muu toiminta, kuten polikliininen vastaanottotoiminta useilla erikoisaloilla, jatkuu ennallaan.

– Luonnollisesti pyrimme takaamaan aiemmin Turunmaan sairaalan vuodeosastoilla hoidetuille potilasryhmille hyvän hoidon äidinkielellään sairaanhoitopiirin muissa yksiköissä, Pietilä lisää.

Turunmaan sairaalan vuodeosaston tilanteesta keskusteltiin tänään 18.10.2022 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa.


Muokattu : 18.10.2022 14:29
Luotu : 18.10.2022 14:01