Tyks tutkii ja hoitaa 50. juhlatilaisuus "Voittaako tiede koronan?" Facebook Livessä tavoitti noin 200 henkilöä

Tyks tutkii ja hoitaa –yleisöluento järjestettiin 50. kerran torstaina 6.5.2021. Tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa Facebook Livenä. Teemana oli koronarokotteiden vaikutukset ja koronan sairaalahoito. 

Asiantuntijoina toimivat sisätautien erikoislääkäri, infektiosairauksiin erikoistuva lääkäri Tiina Hirvioja, joka on hoitanut koronapotilaita viimeisen vuoden aikana, infektiolääkäri Harri Marttila, joka on koronakoordinaatioryhmän jäsen ja professori Ville Peltola, joka on lasten infektiotautien osastonylilääkäri ja kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) puheenjohtaja.

 live-kuva2.png

Tunnin tilaisuudessa tartuntatautilääkärimme vastasivat kysymyksiin liittyen koronarokotuksiin ja koronan sairaalahoitoon. Liven aikana vastasimme Tyksin lääkärien käytännön kokemuksen sekä tilasto- ja tutkimustiedon valossa muun muassa seuraaviin kysymyksiin: 

  • Millaisen taudin koronavirus aiheuttaa?
  • Miten koronapotilaita hoidetaan Tyksissä?
  • Miten koronarokotukset toimivat ja mitä haittavaikutuksia niillä voi olla?
  • Miten maskien käyttö auttaa koronan torjunnassa? 

Keskustelua juonsi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viestinnän asiantuntija Talvikki Härmä. Chattikysymykset moderoi ja esitti viestinnän asiantuntija Nadine Karell

Lähetyksen voi katsoa jälkikäteen Tyks – Varsinais Suomen sairaanhoitopiirin Facebook-sivulla. Lähetyksestä on myös tekstitetty tallenne. 

Ennakkokysymyksiä tuli Tyksin viestintään yli 200. Chattiin tuli lähetyksen aikana noin 20 kysymystä. Katsojia oli live-lähetyksessä parhaimmillaan noin 200. Lämpimät kiitokset kaikille "paikalle saapuneille" ja kysymyksiä laittaneille!

 

Lähetystä pääset katsomaan tästä.


Muokattu : 11.5.2021 11:12
Luotu : 7.5.2021 12:48