Tyksin C-sairaalasiipeen mittava remontti

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 30.1.2018

Tyksin A-sairaalan C-siipirakennus peruskorjataan täydellisesti vuoteen 2020 mennessä. Viime vuonna alkanut remontin suunnittelu jatkuu kuluvana vuonna, jonka aikana tehdään rakenteiden lisätutkimuksia sekä kilpailutetaan suunnittelijat ja urakoitsija. Näihin arvioidaan kuluvan noin puoli miljoonaa euroa. Varsinainen remontti tehdään vuosina 2019–2020, johon on budjetoitu noin 14 miljoonaa euroa.

Peruskorjattavia tiloja on kellarissa ja kahdeksassa kerroksessa yhteensä 6 420 neliömetriä. Tuloksena on tekniikaltaan ja sisätiloiltaan uuden veroinen sairaala.  Peruskorjauksen jälkeen C-siipeen sijoitetaan poliklinikoiden vastaanottoja, toimistotiloja ja sairaala-arkisto.

Sairaanhoitopiirin hallitus merkitsi hankesuunnitelmaselvityksen tiedokseen ja päätti, että kuluvana vuonna hankkeessa voidaan edetä esitetyn suunnitelman mukaisesti.

Asuinrakennuksesta sairaalaksi

Turussa sijaitsevaan Tyksin A-sairaalaan kiinteästi liittyvä C-siipi on suojeltu sr-1-merkinnällä. Rakennus valmistui vuonna 1937 asumiskäyttöön, mutta muutettiin sairaalakäyttöön 1960-luvulla. Siihen tehtiin iso peruskorjaus 1970-luvun alussa.

Nyt tehtävässä remontissa C-siivestä puretaan kaikki ei-kantavat väliseinät. Välipohjista poistetaan asbesti ja muut haitta-aineet. Rakennuksen runko puretaan tiili- ja betonipinnoille asti, jotta uudelleen rakentaminen pohjautuu todennettavasti puhtaisiin rakenteisiin. Myös rakennuksen alla olevaa kalliota joudutaan louhimaan.

Tällä hetkellä C-siivessä sijaitsee sisätautien, kliinisen neurofysiologian ja neurologian poliklinikoita, laboratorion tiloja sekä sairaalan hallinnollisia tiloja. *

Rakennus tyhjennetään ensi lokakuun loppuun mennessä. Osa toiminnoista siirtyy pysyvästi kuluvana vuonna valmistuvaan Medisiina D-rakennukseen ja loput siirtyvät remontin ajaksi väistötiloihin Tyksin muihin rakennuksiin.

Purkutyöt on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2019 ja valmista pitäisi olla elokuussa 2020.


* Tieto korjattu 30.1.2018 klo 19:30; aiemmin mainitut urologian poliklinikka sekä kuntoutus- ja aivovammapoliklinikka muuttavat sinne vasta remontin jälkeen.

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote VSSHP:n hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi

Muokattu : 30.9.2019 9:20
Luotu : 30.1.2018 12:52