​Aivoviikolla 13.–17.3. 2017 pääasiana aivot

Tyksin aivosairauksien ja aivotapaturmien asiantuntijat ja potilasjärjestöjen edustajat tavattavissa Aivoviikon yleisötapahtumissa

Aivot on pääasiaMitä tehdä, kun läheisen puhe alkaa sammaltaa ja suupieli roikkuu? Miten tunnistan aivoverenkiertohäiriön? Voiko vakavasta aivovammasta kuntoutua?

Näihin ja moniin muihin aivosairauksia ja aivotapaturmia koskeviin kysymyksiin voi saada vastauksen kansainvälisellä Aivoviikolla 13.–17. maaliskuuta, kun Tyksin aivosairauksien ja aivotapaturmien hoidon asiantuntijat ja alan potilasjärjestöjen edustajat jalkautuvat Tyksin T-sairaalan aulaan ja Hansatorille.

Tarjolla on paljon tietoa aivosairauksista ja aivovammoista sekä niiden ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta, hoidoista ja kuntoutumismahdollisuuksista.

Tyksin T-sairaalan sisääntuloaulassa on Aivoviikon yleisötapahtuma keskiviikkona 15. maaliskuuta klo 10–14. Aivan Turun ydinkeskustaan, Hansatorille, aivoasiantuntijat jalkautuvat perjantaina 17. maaliskuuta klo 11–15.

Tapahtumissa on tavattavissa Tyksin asiantuntijoiden lisäksi Aivoliiton, Aivovammaliiton, Ehyt ry:n, Turun ammattikorkeakoulun, Turun seudun AVH-yhdistyksen ja Varsinais-Suomen muistiyhdistyksen edustajia. Keskiviikkona paikalla on myös Suomen Parkinson-liiton ja Neuroliiton edustajia.

Yleisöllä on mahdollisuus muun muassa harjoitella sydämen eteisvärinän tunnistamista ns. pulssikäden avulla ja nähdä havaintoesitys polkupyöräkypärän käytön hyödyistä. Hansatorin tapahtumassa on tarjolla myös Tyksin Neurotoimialueen erikoislääkäreiden tietoiskuja ja mahdollisuus oman verenpaineen mittauttamiseen.

 

Aivoviikon yhteistyökumppanit:

Aivoliitto

Aivovammaliitto

Ehkäisevä päihdetyö EHYT

Lounais-Suomen neuroyhdistys – Sydvästra Finlands neuroförening

Neuroliitto

Suomen Aivosäätiö

Suomen Parkinson-liitto

Turun ammattikorkeakoulu

Turun seudun AVH -yhdistys

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys / Åbonejdens Alzheimer-förening

Muokattu : 16.10.2019 10:05
Luotu : 9.3.2017 12:12