Tyksin palveluita muuttaa Majakkasairaalaan helmikuussa

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) useat keskeiset palvelut muuttavat helmikuussa, kun Tyks Majakkasairaala valmistuu. Esimerkiksi lasten ja nuorten päivystys sekä synnytykset muuttavat U-sairaalasta Majakkasairaalaan, osoitteeseen Savitehtaankatu 5. 

Tyks Majakkasairaala kuvattuna ulkoapäin.

Tyks Majakkasairaala avautuu asiakkaille helmikuussa. Tyksin palveluita muuttaa asteittain kahden viikon aikana maanantain 31.1. ja perjantain 11.2.2022 välillä. Tyks Majakkasairaala tarjoaa modernit tilat useille erikoisairaanhoidon toiminnoille, jotka ovat sijainneet U-sairaalan lisäksi eri rakennuksissa eri puolilla sairaalan mäkeä. Tuttu, asiantunteva henkilöstö ottaa Majakkasairaalan tulevat asiakkaat vastaan. Sairaalaan saapuu arviolta 100 000 asiakasta vuodessa.

Vastaanotot ja puhelinnumerot säilyvät samoina

Potilaita lähettävien tahojen on hyvä ottaa muutot huomioon, vaikka vastaanottavat yksiköt säilyvät samoina kuin tähänkin asti. Myös yksiköiden tärkeimmät puhelinnumerot säilyvät samoina. Tyksin vastaanotoille tullaan pääsääntöisesti lähetteellä, potilaiden kutsukirjeissä on ajantasaiset yhteystiedot.

Lasten ja nuorten päivystys Majakassa

Tyks Majakkasairaalan toinen kerros on lasten kerros. Siellä sijaitsee myös aina avoinna oleva lasten ja nuorten päivystys. Toiseen kerrokseen kuljetaan ensimmäisestä aulasta hissillä tai portaita.

Synnytysosasto kerroksessa kolme

Raskauspäivystys, synnytysosasto ja vastasyntyneiden teho-osasto toimivat nyt samassa Elämän alku -kerroksessa ja perheille on tarjolla runsaasti perhehuoneita synnytyksen jälkeen kahdeksannessa kerroksessa.

Pään kerroksessa eniten vastaanottoja

Korva-, nenä- ja kurkkutautien ja foniatrian sekä suu- ja leukasairauksien vastaanotot sijaitsevat kerroksessa seitsemän. Pään kerros on vilkkain asiakaskäyntien alue.

Tyks Majakkasairaalaan muuttavat (tutustu muuttosivustoon):

Kliininen neurofysiologia

Korvaklinikka

Lasten ja nuorten klinikka

Naistenklinikka

Radiologia (U-sairaalan ja Dentalian yksiköt)

Suu- ja leukasairaudet

Sairaalan saapuminen

Kaikki asiakkaat saapuvat Majakkasairaalan pääovesta, Savitehtaankatu 5. Ambulansseille on sisääntuloja kaksi: pääoven vieressä lasten päivystyksen ambulanssiovi ja rakennuksen takana ovet synnyttäjien ambulansseille ja siirtokuljetuksille.

Asiakaspysäköintiä varten Majakkasairaalan viereen on valmistunut pysäköintitalo 1. Pysäköintitaloon ajetaan Savitehtaankadulta, Majakkasairaalan liittymästä. Pysäköintitalosta on katettu jalankulkureitti Majakkasairaalan ovelle.

Majakkasairaalaan pääset kävellen joko Savitehtaankadun suunnasta pysäköintitalo 1:n katettua kävelytietä tai Kiinamyllynkadun suunnasta Kätilöpolkua pitkin.

Useita linja-autopysäkkejä ja Kupittaan rautatieasema sijaitsee sairaalan lähiympäristössä.


Muokattu : 8.12.2021 8:14
Luotu : 7.12.2021 14:45