Tyksin psykiatrisen sairaalan rakentaminen alkaa elokuussa

 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Skanska ovat sopineet Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) psykiatrisen sairaalan ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta. Urakan arvo on noin 41 miljoonaa euroa.

Kuusikerroksinen talo, jossa ikkunoita ja erkkeitä.

 Havainnekuva Joukahaisenkadun suunnalta.

Tyksin uusi psykiatrinen sairaala rakentuu samalle alueelle jo olemassa olevien Tyksin kantasairaalan rakennusten kanssa, ja sisältää avohoito- ja vuodeosastotilat. Kiinamyllynkatu 13 -osoitteeseen tulevassa rakennuksessa on 6 kerrosta sekä kellarikerros, ja se kattaa yhteensä 22 023 bruttoneliömetriä. Hankkeessa toteutetaan myös Kiinamyllynkadun alta kulkevan yhdystunnelin sisävalmistustyöt.

 Rakennuksen julkisivussa on maanläheinen rapattu värimaailma, ja vaihtelevuutta tuovat parvekeosat ovat erikoispellein verhoiltuja. Rakennustyöt käynnistyvät elokuun alussa 2022, ja kohde valmistuu loppukesästä 2024.

 – Psykiatrian uudisrakentaminen mahdollistaa psykiatrian toiminnan kehittämisen uusissa nykyaikaisissa tiloissa. Uudet tilat tulevat tarpeeseen, sillä nykyiset tilat ovat huonokuntoiset ja hajallaan monessa eri kiinteistössä ympäri maakuntaa.

Skanska Talonrakennus Oy valittiin neuvottelumenettelyllä kohteen projektinjohtourakoitsijaksi. Urakkasopimukseen sisältyy optiomahdollisuus hankkeen 2-vaiheen toteuttamisesta, sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Timo Seppälä kertoo.

 – Olen tyytyväinen, että pääsemme toteuttamaan tämän monipuolisen sairaalahankkeen Turkuun. Skanskalla on laaja-alainen kokemus sairaalahankkeista, ja parhaillaankin rakennamme sairaalaa Hämeenlinnassa sekä Oulussa. Uuden sairaalan työmaa sijaitsee nykyisen sairaala-alueen läheisyydessä, ja kiinnitämme erityishuomiota siihen, että ympäristö on turvallinen alueella liikkuville, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskalta kertoo.

Ylimmän kerroksen katettu, valoisa tila, jossa istutuksia ja puutarhakeinu.

Havainnekuvassa katettu ulkoilupiha ylimmässä kerroksessa.

Havainnekuvat: arkkitehtitoimistot Kontukoski, Tähti-Set ja Raami Arkkitehdit.

Muokattu : 7.7.2022 12:00
Luotu : 7.7.2022 11:23