Tyksin pysäköintitalosta pääsee sairaaloihin tunnelin kautta

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) sairaaloihin on tunneleiden kautta kuiva ja valoisa kulkureitti Tyksin mäellä. Pysäköintitaloissa on paremmin tilaa kuin Kantasairaalan pihoilla.

Kahvilan jälkeen alkaa tunneli pysäköintitaloon A-sairaalassa.

A-sairaalassa tunneli kohti pysäköintitaloa alkaa kahvilan jälkeen.

A-sairaalan remontin vuoksi pysäköintipaikkoja sairaalan edustalla on vain vähän. Paikat vähenevät entisestään lähiviikkoina, jolloin remontti etenee sairaalan C-siipeen.

 Pysäköintitalo ulkopuolelta.

Maanalainen reitti kulkee pysäköintitalosta 2 (kuvassa, katso kartta). Taloon vapautui elokuun alussa huomattavasti lisää asiakaspaikkoja. Koko elokuun ajan hallissa on ollut kymmeniä vieraspaikkoja vapaana. Hallista on opastettu reitti A-, T- ja U-sairaaloihin.

Tie Pysäköintitalo 2:een U-sairaalan ja PET-keskuksen välissä.

Pysäköintitalo 2:een tullaan kääntymällä Kiinamyllynkadulta ja ajamalla U-sairaalan ja PET-keskuksen välistä. Valotaulu ajoväylän päässä näyttää vapaat vieraspaikat. Tämä reitti on ainoa kahden vuoden ajan, kunnes rakenteilla oleva sairaala valmistuu.

 

Opaste tunnelissa.

Tunneli A-sairaalaan on maanalaisen verkoston uusin yhteys.

Yhdystunneli A-sairaalaan.

Jalankulkijoille on maanalaisilla käytävillä oma, merkitty kaistansa, jossa on turvallista kävellä. Tunnelit on tarkoitettu asiakkaille ja henkilökunnalle. Sairaalan sisäisen liikenteen kuljetusajoneuvot liikkuvat omalla kaistallaan.

Pysäköintitalot 1 ja 3 käytössä myös

Tyksin vanhin pysäköintirakennus, pysäköintitalo 3, on myös tarjolla esimerkiksi A-sairaalaan tuleville. Kulkureitti tästä parkkitalosta kulkee ulkokautta.

Myös uusin pysäköintirakennus, pysäköintitalo 1, on jo käytössä. Tästä talosta ei vielä ole asiakkaille tunneliyhteyttä sairaalaan. Uusimpaan parkkitaloon ajetaan Savitehtaankadulta.

Asiakkailla on nyt yhteensä 421 halliparkkipaikkaa käytössä Turun Kantasairaalan alueella. Asiakaspysäköinnin hinta on 2 euroa tunnissa ja 10 euroa vuorokaudessa kaikilla Kantasairaalan asiakaspysäköintipaikoilla.

Kartta ja lisätietoa: Pysäköinti

 

Teksti ja kuvat: Suvi Vainio

Muokattu : 8.10.2019 15:21
Luotu : 14.8.2019 8:56