Tyksin synnytyssairaalaan tutustumiset käyntiin

Perheiltä tulleen toiveen täyttämiseksi Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks) on alkanut järjestää tutustumiskäyntejä odottajille. Ensimmäinen kymmenen pariskunnan ryhmä kokoontui äitiyspoliklinikalle maanantaina 25. syyskuuta.

Jaana ja Hannu Repo tulivat tutustumaan synnytyssairaalaan, johon heillä on asiaa pian uudestaan. Odotetun lapsen laskettu aika on 11. lokakuuta.

Jaana ja Hannu Repo.

– Sairaala on vieras ympäristö. On hyvä, että paikat tulevat tutuiksi ennen h-hetkeä, Hannu Repo sanoo.

Jaana Repo oli käynyt katsomassa myös Tyksin synnytysosaston esittelyn verkossa, mutta ilmoittautui tutustumiseen ilman muuta, kun se oli mahdollista.

Samoin on toiminut moni muu tuleva isä ja äiti, sillä naistenklinikan lähiviikoille avatut, varattavat ajat täyttyivät nopeasti.

– Näille tutustumisille on selvästi ollut tarvetta. Olemme iloisia, että voimme tarjota niitä, naistenklinikan ylihoitaja Marjo Kauppila kertoo.

Jatkossa käyntejä järjestetään viikoittain, maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 14–15.30 kymmenelle pariskunnalle kerrallaan. Ryhmä kokoontuu Tyksin U-sairaalan äitiyspoliklinikan synnytysvastaanotossa, josta siirrytään synnytysosastolle ja lapsivuodeosastolle. Tutustumiskäynnit on suunnattu toistaiseksi ensisynnyttäjille. Sopiva aika tutustumiskäynnille on noin 32. raskausviikolta eteenpäin.

Tutustumiskäynnillä ensiksi kätilö kertoo synnytyksen alkuvaiheesta kotona, miten synnytys käynnistyy ja milloin lähteä synnytyssairaalaan, sekä tietysti itse synnytyksestä. Vuodeosaston kätilö kertoo lapsivuodeajasta sairaalassa, imetyksestä ja vauvan hoidosta. Käynnin aikana tutustutaan tiloihin ja hoitoon synnytys- ja lapsivuodeosastolla. Isä, tukihenkilö tai puoliso on tervetullut mukaan. Tutustumiskäynnille kannattaa varata aikaa noin puolitoista tuntia. Tyks toivoo, että perheen lapsia ei osallistu tutustumiskäynnille.

Tyksin synnytyssairaalan seinäkalenteri, jossa jokainen sukka kuvaa yhtä syntynyttä vauvaa.

Tyksin synnytyssairaalan seinäkalenterissa sukat odottavat vastasyntyneitä.

Ilmoittautumislinkki löytyy sairaanhoitopiirin internetin etusivulta. Raskaus ja synnytys -kuvakkeen alta, ja ilmoittautuminen tapahtuu Lyyti- ajanvarauspalvelun kautta.

Neuvoloihin on lähetetty tiedote asiasta.

Tutustumiskäyntejä myös ruotsinkielisille vanhemmille on tulossa ensi vuoden alusta.

Lisäksi osastojen fyysisiin tiloihin voi tutustua etukäteen virtuaaliesittelyn kautta.

Tutustu Tyks naistenklinikkaan. Verkossa on paljon tietoa osastoistamme ja niiden toiminnasta.

Terveyskylän naistalossa on paljon hyödyllistä tietoa raskaudesta, synnytyksestä, synnytyksen jälkeisestä toipumisesta, vauvan hoidosta ja imetyksestä.

Muokattu : 5.6.2020 10:47
Luotu : 25.9.2017 13:13