​Tyksin vierailukäytäntöjä helpotetaan tästä päivästä lähtien

Koronaepidemian hillitsemisessä on jouduttu rajoittamaan sairaalavierailuja Tyksissä. Tilanne on kehittynyt suotuisasti, ja myös vierailukäytäntöjä voidaan 4.6.2021 alkaen helpottaa, kuitenkin erityisiä ohjeita noudattaen.

Vierailusta pitää sopia hoitavan yksikön kanssa etukäteen. Kun tulet vierailulle, noudata hoitavasta yksiköstä saamiasi ohjeita vierailun ajankohdan ja suojautumisen suhteen.

– Vierailukäytännöt helpottuvat, mutta eivät vielä täydellisesti normalisoidu. Henkilöstömme on tehnyt erinomaista työtä, ja suuri kiitos kuuluu heille tämän poikkeuksellisen ajanjakson hyvästä hoidosta, Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen sanoo.

Synnytysvuodeosastojen ohje pysyy ennallaan. Synnyttäjällä voi olla mukanaan kaksi tukihenkilöä synnytyssalissa ja yksi tukihenkilö synnytys- ja lapsivuodeosastolla.

Eli vierailuaikana tukihenkilön lisäksi yksi vieras ja jos tukihenkilö ei ole läsnä niin sitten kaksi vierasta. Tukihenkilön vierailuaikoja osastoilla ei ole rajoitettu.

Muut vierailuohjeet:

  • Saavu vierailulle terveenä. Mikäli sinulla on hengitystieoireita, niin sinun ei pidä saapua vierailulle sairaalaan.
  • Käytä sairaalan kaikissa tiloissa kirurgista suu-nenäsuojainta (maskia). Desinfioi kätesi käsihuuhteella sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa.
  • Potilaan luona voi vierailla enintään kaksi henkilöä samanaikaisesti. Suosittelemme lyhyitä, enintään 15 minuutin vierailuja.
  • Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla saattaja voi olla koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä. Sairaalaan saa myös tulla hakemaan potilasta.
  • Vakavasti sairaan tai saattohoidossa olevan potilaan luokse tapahtuvissa vierailuissa voidaan tehdä poikkeuksia, jotta vierailu voidaan toteuttaa mahdollisimman joustavasti. Vastaavasti joissakin hoitoyksiköissä kuten teho-osastoilla vierailusäännöt voivat olla edellä mainittua rajoitetummat yksikön toiminnan takia.


Lisätty tarkennus 7.6.2021 klo 9.25: synnyttäjien vierailuaikana tukihenkilön lisäksi yksi vieras ja jos tukihenkilö ei ole läsnä niin sitten saa olla kaksi vierasta.

 


Muokattu : 7.6.2021 9:27
Luotu : 4.6.2021 15:14