​Tyksissä ensi viikolla kymmeniä osastoja kokonaan ilman suojelutyötä 

Tehyn keskuslakkotoimikunta ilmoitti Tyksille antavansa keskiviikkona 20. huhtikuuta koko kantasairaalaan aamuvuoroon 94 hoitajaa suojelutyöhön. Kymmeniä osastoja jää tuolloin täysin ilman suojelutyötä. Vastaavassa aamuvuorossa on arkisin tavallisesti noin 1 870 hoitajaa.

Suojelutyöneuvotteluissa Tyks on pyytänyt lääketeelliseen arvioon perustuen välttämättömään suojelutyöhön päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon turvaamiseksi tuolle päivälle aamuvuoroon noin tuhat hoitajaa sairaalan eri osastoille.  

– Nyt yksipuolisesti ilmoitettu vähennys vaarantaa potilaiden turvallisuuden vakavasti. On vaikea ymmärtää ilmoituksen perimmäisiä vaikuttimia. Teemme kaikkemme turvataksemme potilasturvallisuuden, mutta mahdollisuutemme ovat valitettavasti hyvin rajalliset, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä

Suojelutyötä ei Tehyn keskuslakkotoimikunnan päätöksen mukaan saada Tyksissä 20. huhtikuuta lainkaan esimerkiksi sädehoitoihin, syövän lääkehoitoihin, kantasairaalan, Salon, Loimaan eikä Uudenkaupungin dialyysihoitoihin, psykiatrian riippuvuuksien korvaushoitoon eikä silmäleikkauksiin.

Tavallisesti arkisin aamuvuorossa aikuisten teho-osastolla työskentelee 28 ja vastasyntyneiden teho-osastolla 12 hoitajaa. Suojelutyöhön on ensi keskiviikolle luvattu aikuisten teholle yhdeksän ja vastasyntyneiden teholle neljä hoitajaa.

Tyksissä hoitoalan lakon piirissä on kaikkiaan noin 6 000 henkilöä. Suojelutyöhön on saatu neuvotteluissa sovittua tähän mennessä useita satoja hoitajia kullekin arkipäivälle.

Lähes kaikki kiireetön hoito sekä tutkimukset ovat olleet hoitoalan lakon vuoksi pysähdyksissä 1. huhtikuuta lähtien. Tähän mennessä lakon alkamisesta lähtien on siirretty kaikkiaan noin 4 000 toimenpidettä. 


Muokattu : 13.4.2022 15:39
Luotu : 13.4.2022 15:24