Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on nyt koko koronaepidemian korkein

Koronatartunnat lisääntyvät voimakkaasti Varsinais-Suomen alueella. Ilmaantuvuusluku on nyt koko epidemian korkein, eli 189.  Vuosi sitten eilen, siis 8.3.2020 todettiin Varsinais-Suomen ensimmäinen koronatartunta.

Koronavirusepidemian ensimmäisen vuoden aikana Varsinais-Suomessa todettiin yhteensä 6111 tapausta.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 189. Edellisen seurantajakson ajan ilmaantuvuusluku oli 158. Positiivisten osuus testatuista on noussut 5,2 prosenttiin.

– Olemme ylittäneet joulun tilanteen, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala. Samassa taloudessa asuvien tartuntamäärä on suorastaan räjähtänyt. Liki puolessa tapauksista ei tiedetä, mistä tartunta on tullut.

Tyksissä on tällä hetkellä sairaalahoidossa 15 potilasta.

– Määrä on kaksi- ja puolikertaistunut viime viikolta, sanoo Rintala.

Nuoret aikuiset enemmistössä

Valtaosa tartuntamääristä Varsinais-Suomen alueella on 20-29-vuotiaiden joukossa.

Koronatartunnat ikäryhmittäin.

Kuva: Koronavirustartunnat Varsinais-Suomessa viikoilla 8-9/2021 ikäryhmittäin. Suurin osa tarkastelujaksolla koronatartunnan saaneista on nuoria aikuisia. 

– Koko epidemian kehittymiseen vaikuttaa nyt nuorten aikuisten käyttäytyminen. Jos noudatamme voimassa olevia rajoituksia, epidemia voi laantua kesäksi, sanoo Rintala. 

­Ilmoitus Traficomille mahdollisesta matkustajamäärien rajoittamisesta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tekee tartuntalain 58 f § edellyttämän ilmoituksen liikenne- ja viestintävirasto Traficomille joukkoliikennevälineissä toteutettavien rajoitusten edellytyksien selvittämiseksi.

– Joukkoliikenteeseen voi olla mahdollista tehdä rajoituksia, jotta tartuntamäärät saataisiin hallintaan. Nyt kaikki keinot tulisi ottaa käyttöön, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Varsinais-Suomessa on varmistettu 64 koronan muuntovirustapausta. Näistä suurin osa, 61 tapausta, on niin sanottua brittivarianttia ja kolme tapausta on Etelä-Afrikan varianttia. Virusmuunnosten todellinen määrä lienee kuitenkin moninkertainen.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu säännöllisesti arvioimaan maakunnan koronaepidemian tilannetta ja keskustelemaan toimista epidemian hillitsemiseksi. Viimeksi koordinaatioryhmä oli koolla tiistaina 9.3.2021. Muutoksia voimassaoleviin suosituksiin ei tehty.

Muokattu : 15.3.2021 13:53
Luotu : 9.3.2021 13:24