Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä: Lähiviikot ratkaisevat minkälainen on tuleva kesä

Ravintoloiden sulku ei vielä näy koronatilastoissa. Koronatartunnat lisääntyvät edelleen voimakkaasti Varsinais-Suomen alueella. Rajoitusten ja suositusten käyttöönoton jälkeen epidemiatilanne on viime viikkoina vain vakavoitunut. Ilmaantuvuusluku on nyt 226. 

– Olemme olleet veitsenterällä jo viikkoja koronatartuntojen suhteen. Käytännössä kaikki työkalut koronan leviämisen ehkäisemiseksi ovat jo käytössämme, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja maakunnan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä.

– Nyt on entistä tärkeämpää noudattaa ohjeita, käyttää maskia ja välttää turhia tapaamisia. Lähiviikot ratkaisevat minkälainen on Suomen kesä, sanoo Pietilä.

Viikko sitten alkaneet tiukemmat rajoitukset, esimerkiksi ravintoloiden sulku, eivät vielä näy tartuntojen määrissä.

– Vasta ensi viikolla voidaan mahdollisesti nähdä tehoa niistä, sanoo Pietilä.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 226. Edellisen seurantajakson ajan ilmaantuvuusluku oli 189. Positiivisten osuus testatuista on hieman laskenut 4,9 prosenttiin.

Eniten tartuntoja 20-24-vuotiailla

Koronatartunnat ovat yleisempiä nuorten aikuisten ryhmässä, suurin osa tartunnoista Varsinais-Suomessa todetaan 20-24-vuotiailla. Toiseksi suurin ikäryhmä tartunnoissa on 25-29-vuotiaat ja kolmanneksi 30-34-vuotiaat.

Tyksissä on tällä hetkellä sairaalahoidossa 23 potilasta koronavirustartunnan vuoksi. Viime viikolla määrä kasvoi. Viikonlopun ja alkuviikon aikana tilanne on kuitenkin pysynyt tasaisena.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä oli koolla tiistaina 16. maaliskuuta. Edelleen heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi koordinaatioryhmä suosittaa, että aluehallintovirasto jatkaisi päätöstensä voimassaoloa yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajaamisesta sekä korkean tartuntariskin tilojen väliaikaisesta sulkemisesta.  

 


Muokattu : 16.3.2021 14:06
Luotu : 16.3.2021 14:03