Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus valitsi sairaanhoitopiirin johtoon 1.2.2022 alkaen Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolaisen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on valinnut 14.12.2021 kokouksessaan sairaanhoitopiirin johtajan sijaiseksi ajalle 1.2.-31.12.2022 Tyksin sairaalajohtaja, dosentti Petri Virolaisen. Valinta oli yksimielinen.

Hallitus katsoi, että Petri Virolaisen valinnassa painottuvat kokemus sairaanhoitopiirin toiminnasta ja toimintaympäristöstä, kokemus erikoissairaanhoidon johtamistehtävistä, henkilöstöjohtamistaidot sekä yhteistyökyky.

- Päivittäistä tekemistä haastavat tällä hetkellä niin hyvinvointialuevalmistelu kuin koronapandemiakin. Petri Virolainen on yhteistyötaitoinen ja luotettava johtaja, joka ohjaa sairaanhoitopiirin turvallisesti hyvinvointialueelle, sanoo sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen.

- Hyvinvointialueen valmistelusta huolimatta piirin tehtävät ja velvollisuudet tulee hoitaa niin, että erikoissairaanhoitoa tarvitsevat saavat hoitoa luotettavasti. Erikoissairaanhoidon saatavuuden ja korkean laadun turvaaminen on henkilöstöllemme erityisen haastavaa jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössämme, sanoo Petri Virolainen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl on irtisanoutunut sairaanhoitopiirin johtajan virasta siirtyäkseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, HUSin, toimitusjohtajaksi 1.2.2022 alkaen. Hänen työsuhteensa on sovittu päättyväksi irtisanoutumisajan jälkeen 31. tammikuuta 2022.

Kuvassa Petri Virolainen.Petri Virolainen seisoo sairaalan käytävällä.

Muokattu : 14.12.2021 14:07
Luotu : 14.12.2021 13:24