​Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstön tehosterokotteen antaminen alkaa ensi viikolla

Koronarokotteen kolmannen annoksen antaminen aloitetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilökunnalle viikolla 39. Rokotteita annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstölle annetaan kolmas rokote ensi viikosta alkaen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi aiempaa rokotetta 3–4 viikon annosvälillä ja joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli 6 kuukautta.

– Tehosteannos on tarpeellinen, koska Suomesta ja maailmalta kerätyn seurantatiedon mukaan lyhyellä aikavälillä annettujen rokoteannoksien teho hiipuu. Teho heikkenee erityisesti infektion ja lievän taudin osalta, mutta kaksi rokoteannosta suojaa edelleen hyvin vakavalta taudilta, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila kertoo.

Rokotteita annetaan THL:n suosituksen mukaisesti. Sairaanhoitopiirissä ei vielä anneta kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille, koska mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena sydänlihastulehdusta (myokardiitti) ja sydänpussintulehdusta (perikardiitti). Näiden harvinaisten haittavaikutusten riski on yhdistetty erityisesti nuoriin miehiin. Rajoitus ei kuitenkaan koske voimakkaasti immuunipuutteisten tehosteannoksia.

Lue myös aiempi uutinen: Varsinais-Suomen kunnissa voidaan nyt antaa kolmas rokoteannos immuunipuutteisille.

Muokattu : 23.9.2021 8:02
Luotu : 23.9.2021 7:56