​Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 11.4.2020

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 169 ihmisellä on todettu koronatartunta. Torstain ja perjantain aikana on todettu yhteensä 21 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa yhdeksän potilasta. Varsinais-Suomen alueella ei todettu ole uusia koronatartuntaan liittyviä kuolemantapauksia.

Tyks Akuutti ja jotkin kunnalliset terveyskeskukset, mm. Kaarinassa ja Turussa, pitävät ovensa auki myös pääsiäisen aikana. Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantasen mukaan kiireellisen avun tarpeessa olevan henkilön ei pidä empiä pyhien aikana. Ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta saa puhelimitse joko omasta terveyskeskuksesta tai Tyks Akuutista. Ennen päivystykseen hakeutumista on aina soitettava puhelinneuvontaan.

Tilanne Tyksin sairaaloissa on rauhallinen. Koronaviruksen johdosta hoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Varsinais-Suomen alueella kasvanut hitaammin kuin mihin oli varauduttu. Sairaalajohtaja Petri Virolainen arvioi, että ei-kiireellistä sairaanhoitoa voidaan jatkaa vielä pääsiäisen jälkeen. Jos koronaviruspotilaiden määrä sairaaloissa ei kasva merkittävästi, on mahdollista että vastaanotoille ja toimenpiteisiin voidaan kutsua jopa uusia potilaita.

Muokattu : 11.4.2020 14:04
Luotu : 11.4.2020 13:54