Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 2.4.2020

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 86 ihmisellä on todettu koronatartunta 1.4.2020 mennessä. Uusia tartuntoja todettiin eilen kuusi. Kymmenen potilasta on hoidossa Tyksin sairaaloissa. 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tarkennetaan sisäisiä ohjeita mm. potilaskuljetusten ja ammattilaisten sijoittelun osalta, jotta henkilökunnan ja sairaaloissa hoidettavien potilaiden turvallisuus voidaan varmistaa epidemian edetessä. Operatiivinen johtoryhmä valmistaa suunnitelman Tyksin sairaaloissa hoidettavien koronapotilaiden siirtämisestä jatkohoitoon siinä hoidon vaiheessa, kun potilailla ei enää ole Tyksin tarjoaman erikoishoidon tarvetta. Jatkohoitoon Tyksin ulkopuolelle siirretään vain koronapotilaita, jotka eivät enää tartuta sairautta eteenpäin.

Koska sairaaloissa hoidettavien potilaiden määrä on tällä hetkellä Varsinais-Suomessa maltillinen, sairaanhoitopiirin on mahdollista sopia alueen kuntien kanssa koronapotilaiden jatkohoidosta.

Muokattu : 2.4.2020 14:31
Luotu : 2.4.2020 14:29