Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 27.3.2020

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Tästä päivästä lähtien sairaanhoitopiiri tiedottaa kuinka monella varsinaissuomalaisella henkilöllä yhteensä on todettu koronatartunta. Todettujen koronatapausten yhteenlaskettu lukumäärä kuvaa paremmin koko Varsinais-Suomen alueen tilannetta. Ilmoitettuun lukuun sisältyvät jatkossa myös muualla kuin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, kuten yksityisillä terveysasemilla, todetut tartunnat. Saamme tiedon sairaanhoitopiirin ulkopuolella otettujen testien tuloksista muutaman päivän viiveellä.

Koko Varsinais-Suomen alueella 62 ihmisellä on 26.3.2020 mennessä todettu koronatartunta. Uusia todettuja tartuntoja on näin laskettuna 13, joista eilen todettuja kuusi. Neljä potilasta on sairaalahoidossa.

On erittäin tärkeää, että kaikki Tyksin sairaaloihin saapuvat potilaat, joilla on hengitystieoireita sekä henkilöt, jotka on määrätty karanteeniin tai eristykseen koronaviruksen vuoksi, ottavat aina ensin yhteyttä puhelimitse. Jos potilaalle on varattu aika sairaalaan, hän voi saapua soittamatta vain siinä tapauksessa, että hän on täysin oireeton eikä karanteenissa tai eristyksissä.

Vakavaksi epäilty oire (kuten rintakipu tai halvausoireet) on aina syy hakeutua sairaalahoitoon normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta. Myös vakavasti sairaiden henkilöiden tulee huomioida hengitystieoireista yllä annettu ohje.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johto päätti tänään kieltää sairaanhoitopiirin työntekijöiden asiakas- ja potilastyöskentelyn Uudellamaalla ja ulkomailla kaikissa muissa kuin erityisissä poikkeustilanteissa. Linjaus koskee myös laivoilla tehtävää työtä. Tavoitteena on hidastaa epidemian leviämistä sekä suojata potilaita ja henkilökuntaa tartunnalta.

Lue Tyksin ohjeet epidemian ajalle: Koronavirusepidemia 2020

Muokattu : 27.3.2020 14:19
Luotu : 27.3.2020 14:00