Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 3.4.2020

Varsinais-Suomessa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Koronaviruksen johdosta sairastuneiden varsinaissuomalaisten kokonaismäärä on nyt 94. Osa sairastuneista on jo parantunut. Tyksin sairaaloissa hoidetaan nyt 12:ta potilasta koronaviruksen johdosta.

Tyksin teho-osaston yhdellä työntekijällä on todettu koronavirustartunta, joka ei todennäköisesti ole työperäinen. On varmaa, että tartunnan saanut työntekijä ei ole altistanut potilaita virukselle.

Jos koronavirukseen sairastunut tarvitsee hoitoa, mutta hänellä ei ole erikoissairaanhoidon tarvetta, häntä voidaan hoitaa myös terveyskeskuksen osastolla, kuten muissakin sairauksissa. Tällaisia muualla hoidossa olevia potilaita on alueellamme kolme. Vapaata sairaalakapasiteettia alueella on runsaasti ja valmius uusien potilaiden vastaanottamiseen hyvä.

Vaikka todettujen tartuntojen määrä on pysynyt kohtuullisen pienenä, nyt on todettu tartuntoja, joiden lähdettä ei ole kartoituksessa saatu selville. Uutena piirteenä on myös se, että tartuntoja on todettu iäkkäämmillä ihmisillä kuin aiemmin. Tämä korostaa riskiryhmien karanteenissa pysymisen ja muiden rajoitustoimenpiteiden tärkeyttä.

Vierailut Tyksin sairaaloissa on pääsääntöisesti kielletty toistaiseksi. Vierailu voidaan sallia ainoastaan, jos kyseessä on kriittisesti sairas tai lapsipotilas, tai saattohoidossa oleva. Synnytykseen voi ottaa mukaan puolison tai tukihenkilön. Sairaalan henkilökunta päättää aina tapauskohtaisesti, voidaanko vierailu sallia.

Koska vierailujen rajaaminen ymmärrettävästi aiheuttaa huolta, ahdistusta ja surua, sairaanhoitopiiri on avannut potilaiden omaisille henkisen tuen puhelinpalvelun. Omaiset voivat näin keskustella sairaalapappien kanssa ajatuksistaan ja tunteistaan luottamuksellisesti. Henkistä tukea potilaiden omaisille ja läheisille on tarjolla päivittäin klo 9–16, myös viikonloppuna palvelunumerossa 040 341 7767.

Muokattu : 3.4.2020 14:54
Luotu : 3.4.2020 14:49