​Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 30.3.2020

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 65 ihmisellä on 29.3.2020 mennessä todettu koronatartunta. Uusia tartuntoja on viikonlopun aikana todettu kolme. Viisi potilasta on sairaalahoidossa.

Viikonloppu Tyksin sairaaloissa on ollut rauhallinen. Tyks Akuuttiin on kuitenkin tullut päivittäin satoja puheluja enemmän kuin tavallisesti. Tyksin sairaaloissa ja teho-osastolla on hyvin tilaa ottaa vastaa hoitoa tarvitsevia potilaita.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on viikonlopun aikana jatkettu valmisteluja henkilökunnan, tilojen ja välineistön uudelleenjärjestelyihin. Ei-kiireellistä leikkaussalitoimintaa vähentämällä saadaan tarvittaessa nopeasti lisää tehohoitopaikkoja. Henkilökunnan täydennyskoulutusta jatketaan myös tällä viikolla.

Suojavälinemateriaalien määrä on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä hyvä ja lisähankintoja tehdään jatkuvasti. Sairaanhoitopiiri koordinoi suojavälinejakelua koko eritysvastuualueella. Sairaanhoitopiirin sairaalahygieniayksikkö antoi perjantaina 27.3.2020 ohjeen ammattilaisten suojautumistarpeesta eri tilanteissa terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa tai muualla asiakastyössä. Ohjeen tarkoitus on taata suojavälineiden riittävyys ja hoitohenkilökunnan turvaaminen epidemian edetessä.

Lue Tyksin ohjeet epidemian ajalle: Koronavirusepidemia 2020

Muokattu : 31.3.2020 15:04
Luotu : 30.3.2020 13:59