Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 7.4.2020

Koronatapausten määrä on Varsinais-Suomessa pysynyt maltillisena. Sairaanhoitopiirissä 122 ihmisellä on 6.4.2020 mennessä todettu koronatartunta. Uusia tartuntoja on eilisen jälkeen todettu viisi. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa 13 potilasta.  

Maan hallitus on tehnyt uusia linjauksia koskien mm. Ahvenanmaan terveydenhuollon turvaamista. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä selvitetään millaisia järjestelyitä sairaaloissa on tehtävä esimerkiksi liittyen lääkärihelikopteritoimintaan.

Tiistaina 7.4. Tyks järjesti koronavirusdiagnostiikasta lehdistötilaisuuden, joka keräsi paikalle mediaedustajia. Tilaisuudessa esiteltiin samalla Tyksin hankkima uusi jatkuvatoiminen diagnostiikkalaite, jonka käyttöön ottoa valmistellaan paraikaa. Laite tehostaa automaation avulla koronatestaamisen kapasiteettia. Uuden diagnostiikkalaitteen avulla nykyistä testausmäärää, n. 400 testiä vuorokaudessa, voidaan kasvattaa kolmanneksella. Myös toinen laite on tulossa.

– Emme ole riippuvaisia yhdestä toimittajasta, vaan voimme vaihtaa diagnostiikassa tarvittavia aineita sen mukaan kuin on tarve, kertoo ylilääkäri Antti Hakanen.
Muokattu : 7.4.2020 15:32
Luotu : 7.4.2020 15:28