​Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedote 9.4.2020

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 148 ihmisellä on todettu koronatartunta. Eilen todettiin 14 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa 14 potilasta. Yksi potilas on menehtynyt.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä valmistaudutaan pääsiäiseen rauhallisin mielin. Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantanen kertoo, että yhteistyössä Varsinais-Suomen alueen terveyskeskusten kanssa päivystyspalvelut turvataan myös pääsiäisenä. Sekä Tyks Akuutissa että teho-osastolla on varauduttu siihen, että koronapotilaiden lukumäärä saattaa pääsiäisen aikana kasvaa.

Rantanen muistuttaa, että ennen päivystykseen hakeutumista on aina soitettava puhelinneuvontaan. Koronaneuvonnan numero on 02 313 8800. Sähköinen Omaolo-palvelu on lisäksi kaikkien varsinaissuomalaisten käytössä ajasta ja asuinpaikasta riippumatta osoitteessa omaolo.fi. Omaolo-palvelussa voi itsenäisesti tehdä koronavirustaudin oirearviokyselyn. Omaolo antaa nopeasti luotettavan tiedon tilanteesta ja tarvittaessa ohjaa suoraan oikealle ammattilaiselle. Lievemmissä oireissa palvelu antaa itsehoito-ohjeita ja muuta neuvontaa.

Muokattu : 9.4.2020 14:42
Luotu : 9.4.2020 14:38